ΗΠΑ: Να τεθεί στο αρχείο η υπόθεση ζητεί ο Φλιν

ΗΠΑ: Να τεθεί στο αρχείο η υπόθεση ζητεί ο Φλιν

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Αίτημα για να τεθεί στο αρχείο η υπόθεση εναντίον του κατέθεσε ο πρώην σύμβουλος εθνικής ασφαλείας Μάικλ Φλιν. Οι συνήγοροι του Φλιν κατέθεσαν αίτημα απόρριψης των κατηγοριών προς την ομοσπονδιακή δικαιοσύνη, μετά τη σχετική σύσταση του υπουργείου Δικαιοσύνης. Ο ομοσπονδιακός εφέτης Εμ. Σάλιβαν, όμως, αντί να υιοθετήσει την πρόταση του υπουργείου, διόρισε συνταξιούχο ομοσπονδιακό δικαστή, ο οποίος θα εξετάσει το σκεπτικό του υπουργείου για αρχειοθέτηση της υπόθεσης.

Ο Φλιν είχε παραδεχθεί τον Δεκέμβριο του 2017 την ενοχή του για ψευδορκία όταν είχε καταθέσει ενόρκως ότι δεν είχε συναντηθεί με τον πρώην πρέσβη της Ρωσίας Σ. Κιζλιάκ μετά την εκλογή του Τραμπ και πριν από την ορκωμοσία του νέου προέδρου. Ενα μήνα αργότερα, όμως, ο Φλιν υπαναχώρησε δηλώνοντας ότι είναι αθώος και ότι ουδέποτε ζήτησε τη βοήθεια της Ρωσίας υπέρ του Τραμπ.

Η νομική ομάδα του Φλιν κατηγορεί τώρα τον ομοσπονδιακό εφέτη για πολιτική παρέμβαση. «Εν μέσω προεκλογικής περιόδου, ο εφέτης έσυρε το δικαστήριο στο κέντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης, εδραιώνοντας την πεποίθηση στο κοινό ότι οι δικαστές είναι πολιτικοί με τήβεννο, που αξιοποιούν την ισχύ τους για να πολεμήσουν ό,τι θεωρούν “διεφθαρμένο” από τη δική τους σκοπιά», ανέφερε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή