Συντριβή αεροσκάφους με 107 επιβαίνοντες στο Πακιστάν

Συντριβή αεροσκάφους με 107 επιβαίνοντες στο Πακιστάν

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΚΑΡΑΤΣΙ. Λίγα λεπτά πριν από την προσγείωσή του συνετρίβη χθες αεροσκάφος των Διεθνών Αερογραμμών του Πακιστάν (PIA), που εκτελούσε εσωτερική πτήση μεταξύ της Λαχώρης και του Καράτσι. Στο αεροσκάφος επέβαιναν 99 επιβάτες και οκτώ άτομα πλήρωμα.

Το αεροσκάφος Airbus A320 συνετρίβη σε πυκνοκατοικημένη συνοικία της μεγαλύτερης πόλης του Πακιστάν, Καράτσι, την ώρα που οι χειριστές ετοιμάζονταν να το προσγειώσουν στο διεθνές αεροδρόμιο Μοχάμεντ Αλί Τζινά. Σε φωτογραφίες χρηστών μέσων κοινωνικής δικτύωσης που κυκλοφόρησαν λίγα λεπτά μετά το δυστύχημα, στήλη πυκνού μαύρου καπνού υψωνόταν από το σημείο της πρόσκρουσης, την ίδια ώρα που σωστικά συνεργεία κατευθύνονταν στο σημείο για να αναζητήσουν επιζώντες ανάμεσα στα συντρίμμια κατοικιών.

«Το αεροσκάφος συνετρίβη πολύ κοντά στο αεροδρόμιο του Καράτσι, προσπαθούμε να επιβεβαιώσουμε τον αριθμό των επιβαινόντων, ενώ οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για 99 επιβάτες και οκτώ μέλη πληρώματος», είπε χθες ο εκπρόσωπος του εθνικού αερομεταφορέα PIA, Αμπντούλ Σατάρ Χοχάρ.

Σε μήνυμά του, λίγη ώρα μετά το δυστύχημα, ο πρωθυπουργός του Πακιστάν Ιμράν Χαν έγραψε στο Twitter: «Απέραντη θλίψη για τη συντριβή αεροσκάφους της PIA. Βρίσκομαι σε συνεχή επικοινωνία με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Αρσάντ Μαλίκ, ο οποίος πετάει ήδη προς το Καράτσι με ομάδες έρευνας και διάσωσης, καθώς αυτές είναι οι προτεραιότητες τη στιγμή αυτή. Θα ακολουθήσει ενδελεχής έρευνα. Οι προσευχές και τα συλλυπητήριά μου στις οικογένειες των θυμάτων».

Σύμφωνα με πακιστανικά τηλεοπτικά δίκτυα, στην τελευταία του επικοινωνία με τον πύργο ελέγχου στο Καράτσι, λίγα λεπτά πριν από τη συντριβή, ο χειριστής του αεροσκάφους φέρεται να εξέπεμψε σήμα κινδύνου. Το δυστύχημα σημειώνεται τρία 24ωρα μετά την άρση της απαγόρευσης εσωτερικών και διεθνών πτήσεων από και προς το Πακιστάν, στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Το 2010, αεροσκάφος της ιδιωτικής εταιρείας AirBlue συνετρίβη κοντά στην πακιστανική πρωτεύουσα, Ισλαμαμπάντ, προκαλώντας το θάνατο 152 ανθρώπων. Το 2012, αεροσκάφος Boeing 737-200 της εταιρείας Bhoja Air συνετρίβη εν μέσω θύελλας, καθώς προσέγγιζε το αεροδρόμιο της Ραουαλπίντι, σκοτώνοντας τους 127 επιβαίνοντες σε αυτό. Το 2016, αεροσκάφος της PIA ανεφλέγη κατά τη διάρκεια πτήσης από το βόρειο Πακιστάν προς το Ισλαμαμπάντ, προκαλώντας τον θάνατο 47 ανθρώπων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή