Ουγγαρία: Λήγει η κατάσταση έκτακτης ανάγκης στις 20 Ιουνίου

Ουγγαρία: Λήγει η κατάσταση έκτακτης ανάγκης στις 20 Ιουνίου

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ουγγρική κυβέρνηση αναμένεται να τερματίσει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης στις 20 Ιουνίου, ανακοίνωσε σήμερα η υπουργός Δικαιοσύνης Γιούντιντ Βάργκα σε ανάρτησή της στη σελίδα της στο Facebook, καθώς η Βουδαπέστη ετοιμάζεται να υποβάλει νομοσχέδιο για τον τερματισμό των έκτακτων εξουσιών που έχει λάβει η κυβέρνηση.

Ο αμφιλεγόμενος νόμος που υιοθετήθηκε στις 30 Μαρτίου για την αντιμετώπιση της πανδημίας του νέου κορωνοϊού χορηγούσε στον πρωθυπουργό Βίκτορ Όρμπαν την εξουσία να κυβερνά με διατάγματα μέχρις ότου η κυβέρνησή του να κηρύξει το τέλος της πανδημίας.

Στο εσωτερικό, αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο πολλές φωνές κατηγόρησαν τον Όρμπαν, ότι επωφελείται από την κρίση για να επεκτείνει τις εξουσίες του και να αποδυναμώσει τη δημοκρατία στην Ουγγαρία, μια εκ των χωρών της ΕΕ, όπου το κράτος δικαίου έχει πληγεί σημαντικά την τελευταία δεκαετία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, REUTERS

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή