Το Κρεμλίνο θα ενημερώσει αργότερα σχετικά με τη συμμετοχή του στη συνάντηση για το εμβόλιο του κορωνοϊού

Το Κρεμλίνο θα ενημερώσει αργότερα σχετικά με τη συμμετοχή του στη συνάντηση για το εμβόλιο του κορωνοϊού

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Κρεμλίνο θα απαντήσει αργότερα στην πρόσκληση που απηύθυνε ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον προς τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν να συμμετάσχει στην online συνάντηση κορυφής που θα έχει ως θέμα το εμβόλιο κατά του νέου κορωνοϊόύ, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Λάβαμε την πρόσκληση μέσω της διπλωματικής οδού» είπε ο Πεσκόφ, διευκρινίζοντας στους δημοσιογράφους, ότι «μόλις η απόφαση λάβει μορφή, θα σας ενημερώσουμε»

Χθες, η βρετανική πρεσβεία στην Μόσχα ανακοίνωσε με ανάρτηση της στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Telegram, ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον απηύθυνε επίσημη πρόσκληση προς τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν να συμμετάσχει στην συνάντηση κορυφής, η οποία θα έχει ως θέμα την δημιουργία εμβολίου κατά του κορωνοϊού (Global Vaccine Summit 2020) και θα πραγματοποιηθεί στις 4 Ιουνίου.

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι κύριος σκοπός της συνάντησης κορυφής θα είναι η αξιοποίηση όλων πόρων που είναι αναγκαίοι για την στήριξη της Παγκόσμιας Συμμαχίας για τα Εμβόλια και την Ανοσοποίηση (Global Alliance for Vaccines and Immunisation – GAVI Alliance), ώστε να εξασφαλισθεί σε όλους η πρόσβαση στο εμβόλιο κατά του COVID-19.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-TASS-Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή