ΚΟΣΜΟΣ

Νότια Κορέα: 79 νέα κρούσματα κορωνοϊού, τα περισσότερα από την 5η Απριλίου

notia-korea-79-nea-kroysmata-koronoioy-ta-perissotera-apo-tin-5i-aprilioy-2380425

Τα Κορεατικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (KCDC) ανακοίνωσαν σήμερα ότι το τελευταίο 24ωρο κατέγραψαν 79 νέα κρούσματα του κορωνοϊού, τη μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση των κρουσμάτων που έχει σημειωθεί στη Νότια Κορέα εδώ και σχεδόν οκτώ εβδομάδες.

Τουλάχιστον 82 μολύνσεις μέχρι στιγμής συνδέονται με μια αποθήκη της Coupang Corp, μίας από τις μεγαλύτερες εταιρείες διαδικτυακών πωλήσεων στη Νότια Κορέα, στην πόλη Μπουσεόν, δυτικά της Σεούλ.

Περίπου 4.100 εργάτες στην αποθήκη, ανάμεσά τους και 603 που ασχολούνται με τις παραδόσεις των προϊόντων, πιστεύεται ότι δεν ακολούθησαν τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης και δεν φορούσαν προστατευτικό εξοπλισμό, επεσήμανε ο αναπληρωτής διευθυντής του KCDC Κουόν Τζουν- γουκ.

Η Coupang, μία από τις εταιρείες διαδικτυακού εμπορίου της Νότιας Κορέας που πασχίζει να αντεπεξέλθει στην αυξημένη ζήτηση εν μέσω επιδημίας COVID-19, ανακοίνωσε ότι η αποθήκη της στην Μπουσεόν απολυμαίνεται καθημερινά και οι εργαζόμενοι σε αυτή φορούν μάσκα και γάντια, ενώ γίνεται και έλεγχος της θερμοκρασίας τους.

Με τα νέα κρούσματα ο συνολικός αριθμός των μολύνσεων στη Νότια Κορέα ανέρχεται σε 11.344, με 269 θανάτους. Ο χαμηλός αριθμός των νεκρών στη Νότια Κορέα αποδίδεται στο εκτεταμένο πρόγραμμα διεξαγωγής τεστ που ακολούθησε η κυβέρνηση της χώρας.

Η εστία στην αποθήκη φαίνεται να συνδέεται με μια άλλη εστία που εμφανίστηκε σε αρκετά μπαρ και νυχτερινά κέντρα της Σεούλ στις αρχές Μαΐου, διευκρίνισε το KCDC, και σημειώνεται την ώρα που η χώρα προσπαθούσε να χαλαρώσει τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Περισσότερα από 2 εκατομμύρια παιδιά επέστρεψαν στα σχολεία τους χθες Τετάρτη στην τελευταία φάση επαναλειτουργίας των σχολικών μονάδων.

Σε αντίθεση με άλλες χώρες η Νότια Κορέα δεν επέβαλε lockdown για την αντιμετώπιση της επιδημίας του κορωνοϊού.

Όμως ο αυξανόμενος αριθμός των κρουσμάτων, για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, ώθησε τους αξιωματούχους σήμερα να ζητήσουν την επιβολή πιο αυστηρών μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης σε μεγάλες αστικές περιοχές, περιλαμβανομένου του κλεισίματος δημόσιων χώρων όπως μουσεία, και να ζητήσουν από τους εργοδότες να προτείνουν πιο ευέλικτες μορφές εργασίας στους υπαλλήλους τους.

Εξάλλου υγειονομικοί αξιωματούχοι επεσήμαναν ότι θα πραγματοποιήσουν επιθεωρήσεις σε αποθήκες σε όλη τη χώρα προκειμένου να βοηθήσουν τις εταιρείες να αναπτύξουν καλύτερες πολιτικές για την πρόληψη νέων εστιών της COVID-19 στις εγκαταστάσεις αυτές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters