ΚΟΣΜΟΣ

Χωρίς ξένους τουρίστες φέτος οι εξωτικοί παράδεισοι της Ταϊλάνδης

Χωρίς ξένους τουρίστες φέτος οι εξωτικοί παράδεισοι της Ταϊλάνδης

Ορισμένες χώρες μπορεί να προχωρούν με σχέδια για να καλωσορίσουν τουρίστες τους καλοκαιρινούς μήνες, η Ταϊλάνδη όμως – ενας από τους πιο δημοφιλείς εξωτικούς τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως – δεν θα είναι μία από αυτές καθώς δεν σχεδιάζει να ανοίξει τα σύνορα για επισκέπτες από το εξωτερικό. 

Από το ξέσπασμα του κορωνοϊού τον Μάρτιο, στην Ταϊλάνδη έχουν αναφερθεί 3.054 κρούσματα κορονοϊού και 57 θανάτοι, σύμφωνα με στοιχεία του Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς.

Το Διεθνές Αεροδρόμιο του Πουκέτ, του νησιού που ήταν μία από τις εστίες με τα περισσότερα κρούσματα, παραμένει κλειστό μέχρι νεωτέρας, εκτελούνται πτήσεις από το εξωτερικό μόνο για επαναπατρισμό υπηκόων της χώρας και δεν επιτρέπεται στους κατοίκους της χώρας να ταξιδεύουν ελεύθερα.

Ωστόσο, αυτό θα μπορούσε να αλλάξει τον επόμενο μήνα καθώς η χώρα στοχεύει στην επανεκκίνηση του εσωτερικού τουρισμού. Τα ξενοδοχεία και τα θέρετρα σε επιλεγμένες περιοχές – όπως η Χούα Χιν, ένα παραθαλάσσιο θέρετρο περίπου 125 μίλια νότια της Μπανγκόκ – έχουν ήδη λάβει άδεια για να καλωσορίσουν τους επισκέπτες της Ταϊλάνδης.

Η υποδοχή όμως διεθνών επισκεπτών είναι μια διαφορετική ιστορία. Η κατάσταση παραμένει σε αδιέξοδο έως ότου το Κέντρο Διαχείρισης της Κατάστασης Covid-19 (CCSA) της χώρας εγκρίνει άδεια για άνοιγμα συνόρων.

«Είμαστε ακόμη σε εγρήγορση, απλώς δεν μπορούμε να τερματίσουμε την επαγρύπνηση» δήλωσε ο κυβερνήτης της Τουριστικής Αρχής της Ταϊλάνδης (TAT), Yuthasak Supasorn, στο CNN.

«Πρέπει να ελέγχουμε τη χώρα καταγωγής [επισκεπτών] για να δούμε αν η κατάστασή της έχει βελτιωθεί πραγματικά. Και τέλος, πρέπει να δούμε αν οι δικοί μας επιχειρηματίες είναι έτοιμοι να δεχτούν τουρίστες υπό τη “νέα κανονικότητα”».

Τα εστιατόρια επιτρέπουν τώρα στους πελάτες να γευματίζουν, αλλά δεν επιτρέπεται να σερβίρουν αλκοόλ και πρέπει να υπάρχει απόσταση μεταξύ τους 1,8 μ. Τα μπαρ και τα νυχτερινά κέντρα παραμένουν κλειστά, ενώ τα θεματικά πάρκα, τα spa και οι κινηματογράφοι είναι πιθανό να ανοίξουν ξανά τον Ιούνιο.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ