ΚΟΣΜΟΣ

Στην Ευρώπη το κίνημα “I can’t breathe”: Διαδηλώσεις σε Λονδίνο και Βερολίνο (βίντεο)

stin-eyropi-to-kinima-amp-8220-i-can-amp-8217-t-breathe-amp-8221-diadiloseis-se-londino-kai-verolino-vinteo-2380950

Εκατοντάδες άνθρωποι βγήκαν σήμερα στους δρόμους του Λονδίνου και του Βερολίνου για να διαμαρτυρηθούν για την δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από λευκό αστυνομικό στην Μινεάπολη,  σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους οργισμένους διαδηλωτές στις ΗΠΑ που διαδηλώνουν εδώ και μερες με βασικό σύνθημα  το «Δεν μπορώ να αναπνεύσω» -τα τελευταία λόγια του Φλόιντ όταν βρισκόταν ακινητοποιημένος στο έδαφος με το γόνατο ενός αστυνομικού στον λαιμό του. 

Διαβάστε σχετικά: ΗΠΑ: Επεκτείνονται οι ταραχές – Δύο νέοι νεκροί σε Μινέαπολη και Ινδιανάπολη

Οι διαδηλωτές γονάτισαν στην Τραφάλγκαρ Σκουέρ του Λονδίνου φωνάζοντας «Καμία δικαιοσύνη, καμία ειρήνη» και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία προς το κοινοβούλιο και κατέληξαν έξω από την αμερικανική πρεσβεία.

Πολλές εκατοντάδες διαδηλωτές πραγματοποίησαν διαμαρτυρία έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ στο Βερολίνο κρατώντας πόστερ που έγραφαν«Δικαιοσύνη για τον Τζορτζ Φλόιν», «Σταματήστε να μας σκοτώνετε» και «Ποιός θα είναι ο επόμενος;».

Ο θάνατος του Τζορτζ Φλόιντ μετά την σύλληψή του την Δευτέρα προκάλεσε ένα κύμα διαμαρτυρίας στις ΗΠΑ και απελευθέρωσε την συσσωρευμένη οργή για τον ρατσισμό που επικρατεί στο αμερικανικό σύστημα απονομής δικαιοσύνης.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ