Ιταλός Πρόεδρος: Η κρίση δεν τελείωσε

Ιταλός Πρόεδρος: Η κρίση δεν τελείωσε

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ιταλός πρόεδρος της Δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλα, στο μήνυμά του για τη σημερινή γιορτή της αβασίλευτης Δημοκρατίας, αναφερόμενος στις συνέπειες της επιδημίας του κορωνοϊού, τόνισε ότι «η κρίση δεν έχει τελειώσει».

«Η χώρα αντιμετώπισε πρωτοφανείς δυσκολίες, οι οποίες εξακολουθούν να απαιτούν από εμάς ενότητα, συνοχή και αίσθημα ευθύνης», πρόσθεσε ο Ιταλός πρόεδρος.

Ο Ματαρέλα υπογράμμισε, επίσης, ότι «η Ιταλία θα πρέπει να συνυπάρξει για μεγάλο διάστημα με τις συνέπειες της κρίσης αυτής» και έκανε ειδική αναφορά «σε νέες μορφές φτώχειας και περιθωριοποίησης, αν όχι μισητής εκμετάλλευσης».

Ο Ιταλός πρόεδρος κάλεσε τους νομάρχες να συνεργαστούν με όλους τους υπόλοιπους εκπροσώπους των θεσμών του ιταλικού κράτους, ώστε να προετοιμάσουν αποτελεσματικές παρεμβάσεις, ιδίως σε ό,τι αφορά «τον κίνδυνο παρείσδυσης του οργανωμένου εγκλήματος», στον οποίο, λόγω της νέας αυτής οικονομικής κρίσης, εκτίθενται πολλοί επιχειρηματίες.

Την ώρα αυτή, ο Ματαρέλα πραγματοποιεί επίσκεψη στην κωμόπολη Κοντόνιο της Λομβαρδίας, η οποία ήταν μια από τις κύριες εστίες μετάδοσης του κορωνοϊού στην Ιταλία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή