Κουόμο κατά Τραμπ: Αναζητά άλλοθι στις λεηλασίες – Η αστυνομία απέτυχε να προστατεύσει τη Νέα Υόρκη

Κουόμο κατά Τραμπ: Αναζητά άλλοθι στις λεηλασίες – Η αστυνομία απέτυχε να προστατεύσει τη Νέα Υόρκη

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο δήλωσε σήμερα ότι η αστυνομία της Νέας Υόρκης απέτυχε να προστατεύσει τις επιχειρήσεις και τους πολίτες από τις λεηλασίες και άλλες εγκληματικές δραστηριότητες, χθες, ενώ κατηγόρησε τον Τραμπ ότι επικεντρώνεται στις λεηλασίες προκειμένου να μη μιλήσει για τον θάνατο του Φλόιντ.  

«Η αστυνομία της Νέας Υόρκης και ο δήμαρχος δεν έκαναν τη δουλειά τους τη χθεσινή νύχτα», είπε ο Κουόμο κατά τη διάρκεια της τακτικής συνέντευξης τύπου που παραχωρεί για τον νέο κορονοϊό, αναφερόμενος στο αστυνομικό τμήμα της Νέας Υόρκης και τον δήμαρχο Μπιλ ντε Μπλάζιο.

«Πιστεύω ότι ο δήμαρχος υποτιμά το μέγεθος του προβλήματος».

Σύμφωνα με τον Κουόμο, η αστυνομία της Νέας Υόρκης θα έπρεπε να κινητοποιήσει μεγαλύτερο αριθμό από τους 38.000 αστυνομικούς της, για να αντιμετωπίσει τα περιστατικά λεηλασιών και βανδαλισμών.

Επιπλέον, ο Άντριου Κουόμο επέκρινε τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για την απάντησή του στις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας σε ολόκληρη τη χώρα υποστηρίζοντας ότι χρησιμοποίησε τη θέση του και τη δυνατότητα δημόσιου λόγου που έχει για να επικεντρωθεί κυρίως σε όσους κάνουν λεηλασίες, προκειμένου να «μην χρειαστεί να μιλήσει για τη δολοφονία» του Τζορτζ Φλόιντ.

Μειωμένη βία είδε ο αρχηγός της Εθνοφρουράς

Από την πλευρά του, μειωμένα είδε τα επίπεδα βίας κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων διαμαρτυρίας τη νύχτα της Δευτέρας ο επικεφαλής της Εθνοφρουράς

«Σε όλη τη χώρα η χθεσινή νύχτα ήταν μια καλύτερη νύχτα. Είδαμε μια μείωση της βίας. Αλλά μιλώντας γενικότερα, είδαμε να διατηρούνται ή ακόμη και να αυξάνονται οι διαμαρτυρίες», είπε στους δημοσιογράφους ο στρατηγός Τζόζεφ Λένγκιελ.

Σύμφωνα με τον αρχηγό της Εθνοφρουράς, κανένα μέλος του σώματος αυτού δεν τραυματίστηκε χθες.

Ο Λένγκιελ είπε ότι 18.000 μέλη της Εθνοφρουράς βοηθούν τις τοπικές δυνάμεις επιβολής της τάξης σε 29 Πολιτείες, αριθμός που θα αυξηθεί. Πρόσθεσε επίσης ότι 1.500 Εθνοφρουροί από άλλες Πολιτείες θα σταλούν στην πρωτεύουσα Ουάσινγκτον.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή