Τραμπ: Εχω κάνει τα περισσότερα για τους Αφροαμερικανούς μετά τον Αβράαμ Λίνκολν

Τραμπ: Εχω κάνει τα περισσότερα για τους Αφροαμερικανούς μετά τον Αβράαμ Λίνκολν

3' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σχετικά με τη στάση της κυβέρνησης του απέναντι στους Αφροαμερικανούς πολίτες των ΗΠΑ, τοποθετήθηκε την Τρίτη ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση του έχει κάνει τα περισσότερα για τη μαύρη κοινότητα από οποιονδήποτε Αμερικανό πρόεδρο από την εποχή του Αβράαμ Λίνκολν.

«Η κυβέρνηση μου έχει κάνει τα περισσότερα από οποιονδήποτε πρόεδρο για τη μαύρη κοινότητα από την εποχή του Αβράαμ Λίνκολν», αναφέρει χαρακτηριστικά σε κοινοποίηση του στο Twitter ο Αμερικανός πρόεδρος, απαριθμώντας τις διάφορες σχετικές πολιτικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης του και τονίζοντας ότι επί της διακυβέρνησης του παρατηρούνται τα χαμηλότερα επίπεδα ανεργίας, εγκληματικότητας και φτώχειας της ιστορίας για τους Αφροαμερικανούς των ΗΠΑ.

Επίσης, σε επόμενο «τιτίβισμα» του, υπογράμμισε ότι «τα καλύτερα έρχονται» για την αφροαμερικάνικη κοινότητα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Παράλληλα, αποδοκίμασε τους κυβερνήτες των αμερικανικών πολιτειών που δεν αποδέχθηκαν την πρότασή του να στείλει τον αμερικανικό στρατό για την καταστολή των ταραχών, ώρες αφότου πέντε αστυνομικοί τραυματίστηκαν από σφαίρες και ενώ η ένταση μεταξύ διαδηλωτών και δυνάμεων επιβολής του νόμου κλιμακώνεται στους δρόμους πολλών αμερικανικών πόλεων.

Ενδεικτικά, οι διαδηλωτές έσπασαν παράθυρα και λεηλάτησαν καταστήματα στην πόλη της Νέας Υόρκης αργά χθες το βράδυ, μεταξύ αυτών και καταστήματα πολυτελών ειδών στην 5η Λεωφόρο, και πυρπόλησαν μαγαζιά στο Λος Άντζελες. Οι πέντε αστυνομικοί που τραυματίστηκαν από πυρά, επιχειρούσαν στην πόλη του Σεντ Λούις, ενώ ένας ακόμη αστυνομικός δέχθηκε σφαίρα στο Λας Βέγκας, και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με τις αρχές.

Ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος απείλησε να χρησιμοποιήσει τον στρατό για να καταστείλει τις ταραχές, που εκτυλίσσονται για δεύτερη εβδομάδα και ειρωνεύτηκε τις τοπικές αρχές, μεταξύ αυτών τους Αμερικανούς κυβερνήτες, για την αντίδραση τους στη βίαιη τροπή των διαδηλώσεων.

«Η Νέα Υόρκη χάθηκε στους πλιατσικολόγους, τα κακοποιά στοιχεία, τη Ριζοσπαστική Αριστερά, και όλες τις άλλες μορφές Ρεμαλιών και Αποβρασμάτων. Οι Κυβερνήτες αρνούνται να αποδεχθούν την προσφορά μου μιας Εθνοφρουράς που θα υπερισχύσει. Η πόλη της Νέας Υόρκης έχει γίνει κομμάτια», έγραψε ο Τραμπ σε μήνυμά του στο Twitter, αναφερόμενος στον Δημοκρατικό κυβερνήτη της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο. Ωστόσο, ο Αμερικανός πρόεδρος δεν παρουσίασε καμία απόδειξη ότι αριστεροί βρίσκονται πίσω από τις ταραχές, που συγκλονίζουν τις αμερικανικές πόλεις.

Η Νέα Υόρκη παρατείνει την απαγόρευση της κυκλοφορίας

Στο μεταξύ, ομάδες διαδηλωτών αψήφησαν την απαγόρευση της κυκλοφορίας στη Νέα Υόρκη και λεηλάτησαν καταστήματα στο Μανχάταν κατά τη διάρκεια της νύχτας, οδηγώντας τη δημοτική αρχή να ανακοινώσει την παράταση της απαγόρευσης της κυκλοφορίας στην πόλη της Νέας Υόρκης για την υπόλοιπη εβδομάδα.

Βίντεο που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο καταγράφουν ανθρώπους να ορμούν στην είσοδο του πολυκαταστήματος Macy’s και στα καταστήματα πολυτελών ειδών στην 5η Λεωφόρο, αφήνοντας πίσω τους σπασμένα τζάμια και κατεστραμμένες βιτρίνες.

Ο δήμαρχος Μπιλ ντε Μπλάζιο αναγνώρισε σήμερα ότι η επιβολή της απαγόρευσης της κυκλοφορίας από τις 11 το βράδυ χθες απέτυχε να αποτρέψει την εγκληματική βία και ανακοίνωσε ότι η απαγόρευση κυκλοφορίας ξεκινά από τις 8 το βράδυ, από την Τρίτη, ενώ θα διαρκέσει και την υπόλοιπη εβδομάδα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι διαδηλωτές ήταν «στη συντριπτική πλειοψηφία τους ειρηνικοί», όμως «θα δώσουμε μάχη» εναντίον των εκτεταμμένων ταραχών.

«Όταν άνθρωποι έρχονται στο Μανχάταν για να επιτεθούν σε καταστήματα πολυτελών ειδών, αυτό δεν αντιπροσωπεύει τις αξίες της πόλης της Νέας Υόρκης. Δεν θα το αποδεχθούμε αυτό, δεν μας αντιπροσωπεύει και επομένως θα το σταματήσουμε», υπογράμμισε.

Ο ίδιος καταδίκασε τις «μοχθηρές επιθέσεις εναντίον αστυνομικών», μεταξύ αυτών εναντίον ενός αστυνομικού που τον χτύπησε αυτοκίνητο στο Μπρονξ, όπου σημειώθηκαν επίσης λεηλασίες.

Σχεδόν 700 άνθρωποι συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας στη μεγαλούπολη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, REUTERS, DPA

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή