Ανθρωποκτονία ο θάνατος του Τζορτζ Φλόιντ

Ανθρωποκτονία ο θάνατος του Τζορτζ Φλόιντ

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΜΙΝΕΑΠΟΛΗ. «Ανθρωποκτονία από ασφυξία, που προκλήθηκε εξαιτίας πίεσης στον λαιμό και στην πλάτη και οδήγησε στη διακοπή της αιμάτωσης του εγκεφάλου» χαρακτήρισε τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ ανεξάρτητος παθολογοανατόμος, ο οποίος πραγματοποίησε νεκροψία στη σορό κατόπιν αιτήματος της οικογένειας του θύματος.

Ο παθολογοανατόμος δρ Μάικλ Μπέιντεν και οι συνάδελφοί του διαπίστωσαν ότι το βάρος στον λαιμό του Φλόιντ, οι χειροπέδες που του δέσμευαν τα χέρια και η θέση του σώματός του συνέβαλαν στην παρεμπόδιση της λειτουργίας του διαφράγματος του θύματος και οδήγησαν σε ασφυξία. Η νεκροψία των ανεξάρτητων ειδικών εκτιμά ότι ο 46χρονος Φλόιντ υπέκυψε κατά τη διάρκεια της σύλληψής του και πριν μπει στο ασθενοφόρο. «Το ασθενοφόρο ήταν η νεκροφόρα του», είπε ο συνήγορος της οικογένειας του θύματος, Μπεν Κραμπ.

Το βράδυ της Δευτέρας, η ιατροδικαστική υπηρεσία της κομητείας Χένεπιν δημοσιοποίησε προκαταρκτική έκθεση για το περιστατικό, χαρακτηρίζοντας και αυτή τον θάνατο του Φλόιντ ως ανθρωποκτονία «που προκλήθηκε από καρδιοπνευμονική ανακοπή ενώ βρισκόταν υπό κράτηση από αστυνομικούς». Η προκαταρκτική έκθεση των ιατροδικαστών της κομητείας αναφέρει, όμως, ότι ο Φλόιντ αντιμετώπιζε «σοβαρά προβλήματα υγείας», όπως αρτηριακή υπέρταση, με τους ιατροδικαστές να καταλήγουν ότι το θύμα έκανε χρήση του ισχυρού οπιούχου «φεντανίλ» και μεθαμφεταμίνης. Το πόρισμα των ιατροδικαστών αναμένεται να εκμεταλλευθούν οι συνήγοροι του απότακτου πλέον αστυνομικού Ντέρεκ Σόβιν για να μετριάσουν την ποινή του πελάτη τους, ενόψει της παραπομπής του στη δικαιοσύνη.

Στο μεταξύ, τη δαπάνη της κηδείας του Φλόιντ ανακοίνωσε ότι θα αναλάβει εξ ολοκλήρου ο βετεράνος πυγμάχος Φλόιντ Μεϊουέδερ, σύμφωνα με εκπρόσωπό του. «Πιστεύω ότι θα θυμώσει για την αποκάλυψη αυτή, αλλά ο Μεϊουέδερ θα πληρώσει τα έξοδα για να κηδευθεί ο Φλόιντ», είπε χθες ο Λέναρντ Ελερμπι, επικεφαλής της εταιρείας του πυγμάχου, Mayweather Promotions. Ο πεντάκις παγκόσμιος πρωταθλητής της πυγμαχίας ήλθε σε επαφή με την οικογένεια του Φλόιντ, η οποία αποδέχθηκε την προσφορά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή