FBI: Δεν υπάρχουν στοιχεία για συμμετοχή Antifa στις ταραχές στην Ουάσιγκτον

FBI: Δεν υπάρχουν στοιχεία για συμμετοχή Antifa στις ταραχές στην Ουάσιγκτον

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. «Καμία πληροφορία που να αποδεικνύει τη συμμετοχή ή την παρουσία Antifa στις ταραχές που ξέσπασαν την 31η Μαΐου στην Ουάσιγκτον, κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, δεν διαθέτει το τοπικό γραφείο του FBI», αναφέρει εσωτερικό έγγραφο της ομοσπονδιακής υπηρεσίας ερευνών, που δημοσιεύει το περιοδικό The Nation. Την ίδια ημέρα, ο Αμερικανός πρόεδρος είχε ανακοινώσει την πρόθεσή του να χαρακτηρίσει το αντιφασιστικό κίνημα Antifa «τρομοκρατική οργάνωση», παρότι η κυβέρνηση δεν έχει τέτοια αρμοδιότητα και το κίνημα δεν είναι καν οργάνωση.

Η έκθεση του FBI αναφέρει ότι «η υπηρεσία μας δεν διαθέτει κανένα στοιχείο που να συνηγορεί στην παρουσία ή στην ανάμειξη Antifa στις ταραχές». Το εσωτερικό έγγραφο προειδοποιεί ωστόσο ότι μέλη ακροδεξιάς ομάδας στο Facebook «κάλεσαν ακροδεξιούς προβοκάτορες να επιτίθενται σε στελέχη ομοσπονδιακών υπηρεσιών ασφαλείας και να χρησιμοποιήσουν αυτόματα όπλα εναντίον διαδηλωτών».

Το FBI έχει εντάξει ήδη από πέρυσι τις «βίαιες ρατσιστικές εξτρεμιστικές οργανώσεις» στις αντιτρομοκρατικές προτεραιότητές του. Μετά το μήνυμα του προέδρου Τραμπ στο Twitter για το κίνημα Antifa, ο υπουργός Δικαιοσύνης Ουίλιαμ Μπαρ δήλωσε: «Η βία που προκάλεσαν και ενέπνευσαν οι Antifa και άλλες παρόμοιες οργανώσεις αποτελεί πράξη εσωτερικής τρομοκρατίας». Η ειδησεογραφική εκπομπή NBC News αποκάλυψε ότι η ακροδεξιά οργάνωση Identity Evropa εμφανιζόταν στο Twitter ως Antifa, καλώντας τους χρήστες σε πράξεις βίας κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή