ΗΠΑ: Εκκληση για αφοσίωση στον λαό από τον επικεφαλής του γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων

ΗΠΑ: Εκκληση για αφοσίωση στον λαό από τον επικεφαλής του γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Να υπηρετήσουν τον αμερικανικό λαό με πίστη στις αρχές του Συντάγματος καλεί τα μέλη των σωμάτων ασφαλείας ο επικεφαλής του γενικού επιτελείου των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, Μαρκ Μίλι.

Σε μια χρονική στιγμή που στις ΗΠΑ κυριαρχεί ο διχασμός και ταραχές συγκλονίζουν δεκάδες πόλεις με αφορμή τη δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζόρτζ Φλόιντ, ο Μίλι στέλνει μήνυμα ενότητας και προσήλωσης στο καθήκον και τα αμερικανικά ιδεώδη. 

Στo σχετικό αποχαρακτηρισμένο έγγραφο, ο Μίλι αναφέρει πως «όλοι οι άνδρες και οι γυναίκες γεννιούνται ελεύθεροι και ίσοι και θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με σεβασμό και αξιοπρέπεια και πως οι Αμερικανοί έχουν το δικαίωμα στην ελευθερία του λόγου και τις ειρηνικές συναθροίσεις».

Ακολουθεί η επιστολή:

«Κάθε μέλος του αμερικανικού στρατού ορκίζεται να στηρίζει και να υπερασπίζεται το Σύνταγμα και τις αξίες που απορρέουν από αυτό. Αυτό το έγγραφο στηρίζεται στην αναγκαία αρχή ότι όλοι οι άνδρες και οι γυναίκες γεννιούνται ελεύθεροι και ίσοι και θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με σεβασμό και αξιοπρέπεια. Δίνει επίσης στους Αμερικανούς το δικαίωμα στην ελευθερία του λόγου και τις ειρηνικές συναθροίσεις. Εμείς οι ένστολοι όλων των σωμάτων και όλων των τάξεων παραμένουμε δεσμευμένοι στις εθνικές μας αξίες και αρχές, όπως αυτές απορρέουν από το Σύνταγμα.

Στη διάρκεια της παρούσας κρίσης η Εθνοφρουρά ενεργεί υπό την εξουσία των κυβερνητών των πολιτειών για να προφυλάξει τις ζωές και τις ιδιοκτησίες και να διαφυλάξει την ειρήνη αλλά και τη δημόσια ασφάλεια. Ως μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων που απαρτίζονται από ανθρώπους όλων των φυλών, των χρωμάτων και των θρησκειών, εσείς ενσαρκώνετε τα ιδανικά του Συντάγματός μας. Παρακαλώ να υπενθυμίσετε σε όλους τους στρατιώτες και τους επικεφαλής ότι θα υποστηρίξουμε τις αξίες του έθνους μας και θα επιχειρούμε πάντοτε με συνέπεια απέναντι στους εθνικούς νόμους και τη δική μας υψηλού επιπέδου διαγωγή».

Στο τέλος του εγγράφου υπάρχει και μια χειρόγραφη σημείωση του Μαρκ Μίλι η οποία αναφέρει: «Εχουμε αφιερώσει τις ζωές μας στην ιδέα που είναι η Αμερική, θα μείνουμε πιστοί σε αυτόν τον όρκο και στον Αμερικανικό λαό.

 

 

ΗΠΑ: Εκκληση για αφοσίωση στον λαό από τον επικεφαλής του γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων-1

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή