ΗΠΑ: Νέο βίντεο με αστυνομικό που πιέζει με το γόνατο Αφροαμερικανό στον λαιμό

ΗΠΑ: Νέο βίντεο με αστυνομικό που πιέζει με το γόνατο Αφροαμερικανό στον λαιμό

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα νέο βίντεο-ντοκουμέντο που καταγράφει ένα ακόμη περιστατικό αστυνομικής βίας εναντίον Αφροαμερικανών στις ΗΠΑ, κάνει τις τελευταίες ώρες τον γύρο του κόσμου. 

Τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης δημοσίευσαν ένα βίντεο στο οποίο φαίνονται αστυνομικοί της πόλης Σαρασότα να έχουν συλλάβει και ακινητοποιήσει στο έδαφος έναν άνδρα – τον Πάτρικ Κάρολ – με τον έναν από τους αστυνομικούς να έχει τοποθετήσει το γόνατό του στο λαιμό – όπως ακριβώς συνέβη και στην περίπτωση του Τζόρτζ Φλόιντ, ο οποίος στην συνέχεια εξέπνευσε. 

Το περιστατικό συνέβη πριν τον θάνατο του Φλόιντ.

Το βίντεο τραβήχτηκε από περαστικό στις 18 Μαΐου αλλά δόθηκε χθες στην δημοσιότητα. 

Οι αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο μετά από κλήση για «ενδοοικογενειακό» περιστατικό και δεν φαίνεται να υπάρχει προσπάθεια αντίστασης από τον άνδρα.

Για την ακρίβεια, αρχικά κυκλοφόρησε στα σόσιαλ μίντια με αφορμή το κίνημα “I can’t breathe” και στην συνέχεια προβλήθηκε σε μεγάλα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης. 

Μετά την δημοσιοποίηση του βίντεο, οι αρχές της πόλης ξεκινήσαν έρευνα στο τμήμα της Σαρασότα ενώ ο αστυνομικός παύθηκε από τα καθήκοντά του. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή