Ο εκβιασμός είχε αποτέλεσμα για τις ΗΠΑ

Ο εκβιασμός είχε αποτέλεσμα για τις ΗΠΑ

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΕΚΙΝΟ. Η Κίνα αποδέχθηκε χθες το αίτημα για άνοιγμα των αεροδρομίων της σε πτήσεις αμερικανικών και άλλων ξένων εταιρειών, λιγότερο από 24 ώρες αφότου η κυβέρνηση Τραμπ απείλησε να απαγορεύσει την προσγείωση αεροσκαφών κινεζικών αερογραμμών στις ΗΠΑ. Το αμερικανικό αίτημα για πλήρη αποκατάσταση της αεροπορικής σύνδεσης προς την Κίνα απορρίφθηκε.

Η διαφωνία γύρω από τις πτήσεις της πολιτικής αεροπορίας ήρθε να οξύνει το τεταμένο κλίμα που επικρατεί στις σινοαμερικανικές σχέσεις, με τον Αμερικανό πρόεδρο Τραμπ να κατηγορεί συστηματικά την Κίνα για αθέμιτες εμπορικές πρακτικές, για ανεύθυνη στάση στο θέμα του κορωνοϊού και για πολλά άλλα. Χθες το πρωί, η αμερικανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι από τις 16 Ιουνίου δεν θα προσγειώνονται πλέον στις ΗΠΑ αεροσκάφη τεσσάρων κινεζικών αερογραμμών προερχόμενα από την Κίνα, ως απάντηση για τη συνεχιζόμενη απαγόρευση προσγείωσης στην Κίνα αεροσκαφών αμερικανικών εταιρειών. Τα σκάφη των κινεζικών εταιρειών Air China, China Eastern Airlines, China Southern Airlines και Hainan Airlines συνέχιζαν να συνδέουν τις δύο χώρες σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας, αν και με μειωμένη συχνότητα πτήσεων.

Η κινεζική οδηγία που ίσχυε ώς χθες προέβλεπε ότι ανάμεσα στην Κίνα και κάθε άλλη χώρα δεν θα διεξάγεται πάνω από μία πτήση την εβδομάδα ανά εταιρεία και ότι καμία αεροπορική εταιρεία δεν θα προσφέρει περισσότερες πτήσεις προς την Κίνα από αυτές που προσέφερε στις 12 Μαρτίου. Η κίνηση αυτή απέκλειε ντε φάκτο τις αμερικανικές εταιρείες, οι οποίες είχαν διακόψει τις πτήσεις προς την Κίνα από τον Φεβρουάριο. Τον Ιανουάριο, πριν επιβληθεί οποιοσδήποτε περιορισμός στις διεθνείς πτήσεις, ανάμεσα στην Κίνα και στις ΗΠΑ γίνονταν 324 πτήσεις μετ’ επιστροφής την εβδομάδα. Από τα τέλη Μαρτίου έως τώρα, ο συνολικός αριθμός των πτήσεων μετ’ επιστροφής ανάμεσα στις δύο χώρες είναι 34.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή