Γερμανός ΥΠΟΙΚ για Ταμείο Ανάκαμψης: «Δύσκολες διαπραγματεύσεις, διακυβεύεται συνολικά η Ευρώπη»

Γερμανός ΥΠΟΙΚ για Ταμείο Ανάκαμψης: «Δύσκολες διαπραγματεύσεις, διακυβεύεται συνολικά η Ευρώπη»

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύσκολες διαπραγματεύσεις εντός της Ευρωπαϊκής Ενωσης για το Ταμείο Ανάκαμψης αναμένει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Πέτερ Αλτμάιερ.

«Αναμένω δύσκολες διαπραγματεύσεις κατά τη διάρκεια της γερμανικής προεδρίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για το πρόγραμμα οικονομικής ανάκαμψης της Ευρωπαικής Ένωσης προκειμένου να αντιμετωπισθεί η κρίση του κορωνοϊού. Bασίζομαι όμως στο ότι όλα τα μέρη έχουν συνείδηση του γεγονότος ότι δεν πρόκειται εν προκειμένω μόνο για μια συμφωνία υπέρβασης μιας οικονομικής κρίσης», ανέφερε χαρακτηριστικά, μιλώντας στο Focus Online και πρόσθεσε:

«Διακυβεύεται συνολικά η Ευρώπη. Πρόκειται για ένα θεσμό στον οποίο χρωστάμε ένα μεγάλο μέρος της ευημερίας μας και της ευτυχίας μας».

«Κάθε χώρα η οποία αναλαμβάνει την προεδρία της Ευρωπαϊκού Συμβουλίου πρέπει να είναι ειλικρινής μεσολαβητής. Και οι εταίροι μας όμως θα πρέπει να κατανοήσουν ότι χωρίς μια αποδοτική, οικονομικά ισχυρή Γερμανία πολλοί από αυτούς θα μπορούσαν να περιέλθουν σε δύσκολη θέση», πρόσθεσε, ενώ τόνισε ότι «στην Ευρώπη μπορούμε είτε να κερδίσουμε από κοινού είτε να χάσουμε από κοινού». 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT