ΚΟΣΜΟΣ

Αγνωστοι ανέβασαν βυζαντινή σημαία σε τζαμί στη Λάρνακα

agnostoi-anevasan-vyzantini-simaia-se-tzami-sti-larnaka-2382102

Συνεχίζονται οι έρευνες και εξετάσεις της Αστυνομίας προς εντοπισμό των ατόμων που ανέβασαν βυζαντινή σημαία σε τζαμί στη Λάρνακα.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Χρήστος Ανδρέου το πρωί της Κυριακής, στο πλαίσιο περιπολίας μελών της Δύναμης σε τζαμιά που υπάρχουν σε ολόκληρη την ελεύθερη Κύπρο αλλά και της συνεργασίας της Δύναμης με άλλες Υπηρεσίες του κράτους, εντοπίστηκε μία βυζαντινή σημαία σε τζαμί στη Λάρνακα.

Πρόσθεσε ότι τα μέλη της Αστυνομίας κατέβασαν τη σημαία από το τζαμί και άρχισαν αμέσως έρευνες και εξετάσεις με στόχο τον εντοπισμό μαρτυρίας από περίοικους ή από άτομα που ενδεχομένως να είδαν κάτι ενώ περνούσαν από την περιοχή.

Ο κ. Ανδρέου είπε ακόμα ότι η Αστυνομία διεξάγει έρευνες για υλικό από τις κάμερες κλειστών συστημάτων παρακολούθησης που ενδεχομένως να υπάρχουν στην περιοχή, τα οποία πιθανόν να κατέγραψαν κινήσεις των δραστών που ανέβασαν τη σημαία.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι η Αστυνομία διερευνά τις συνθήκες κάτω από τις οποίες τοποθετήθηκε η σημαία στο τζαμί, τα άτομα τα οποία την τοποθέτησαν αλλά και το ενδεχόμενο διάπραξης οποιουδήποτε ποινικού αδικήματος.

Πηγή: Καθημερινη Κύπρου, ΚΥΠΕ