Πορτογαλία: Παραιτείται από υπ. Οικονομικών ο Μάριο Σεντένο

Πορτογαλία: Παραιτείται από υπ. Οικονομικών ο Μάριο Σεντένο

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο υπουργός Οικονομικών της Πορτογαλίας Μάριο Σεντένο, ο οποίος θεωρείται ότι κατάφερε να αντιστρέψει μακρόχρονες πολιτικές λιτότητας ενώ η χώρα του πέτυχε παράλληλα το πρώτο δημοσιονομικό πλεόνασμα σε 45 χρόνια, θα παραιτηθεί στις 15 Ιουνίου, όπως ανακοίνωσε ο Πορτογάλος πρόεδρος.

Σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο, ο πρόεδρος Μαρτσέλο Ρεμπέλο ντε Σόουζα δήλωσε ότι o Σεντένο – ο οποίος  είναι, επίσης, πρόεδρος του Eurogroup – ζήτησε ο ίδιος να απομακρυνθεί από τα καθήκοντά του και ότι αντικαταστάτης του θα είναι ο μέχρι σήμερα υφυπουργός Οικονομικών, αρμόδιος για τον προϋπολογισμό, Ζοάο Λεάο.

«Η ζωή αποτελείται από κύκλους και θέλω να εκφράσω δημόσια ότι καταλαβαίνω και σεβόμαι την απόφαση του Μάριο Σεντένο να θέλει να ανοίξει έναν νέο κύκλο στη ζωή του», δήλωσε ο Πορτογάλος πρωθυπουργός Αντόνιο Κόστα σε συνέντευξη Τύπου λίγο μετά την ανακοίνωση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή