ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ: Πιθανώς προβοκάτορας των ANTIFA ο 75χρονος που σπρώχτηκε από αστυνομικούς στο Μπάφαλο

tramp-pithanos-provokatoras-ton-antifa-o-75chronos-poy-sprochtike-apo-astynomikoys-sto-mpafalo-2382229

Την πιθανότητα o 75χρονος που σπρώχτηκε από αστυνομικούς να είναι προβοκάτορας του κινήματος ANTIFA, αναφέρει σε «τιτίβισμα» του στο Twitter ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, προσθέτοντας ότι σκοπός του ήταν να εντοπίσει τις συχνότητες επικοινωνίας της αστυνομίας και να τις αχρηστεύσει. Ο 75χρονος Μάρτιν Γκουτζίνο σπρώχτηκε από αστυνομικούς κατά τη διάρκεια διαδήλωσης έξω από το δημαρχείο του Μπάφαλο, με αποτέλεσμα να πέσει στο έδαφος και να χτυπήσει το κεφάλι του (δείτε εδώ το σχετικό βίντεο). 

«Ο διαδηλωτής του Μπάφαλο που σπρώχτηκε από την αστυνομία μπορεί να είναι ANTIFA προβοκάτορας. Ο 75χρονος Μάρτιν Γκουτζίνο σπρώχτηκε μακριά, αφού φάνηκε ότι προσπαθεί να ανιχνεύσει τις αστυνομικές επικοινωνίες, ώστε να αχρηστεύσει τον εξοπλισμό (επικοινωνίας). Παρακολούθησα ότι έπεσε πιο δυνατά, σε σχέση με το πόσο σπρώχτηκε. Θα μπορούσε να είναι στημένο;», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Αμερικανός πρόεδρος, σε μία ακόμη «πρωτότυπη» κοινοποίηση του στο αγαπημένο του μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Το συγκεκριμένο περιστατικό βιντεοσκοπήθηκε από έναν δημοσιογράφο του τοπικού δημόσιου ραδιοσταθμού WBFO και ακολούθως αναρτήθηκε στον ιστότοπό του και τον λογαριασμό του στο Twitter. Στο βίντεο φαίνεται ένας άνδρας με λευκά μαλλιά, ο οποίος πλησιάζει μία συντεταγμένη γραμμή αστυνομικών με εξοπλισμό για την αντιμετώπιση ταραχών, με έναν εκ των οποίων να τον σπρώχνει με ένα γκλομπ και έναν δεύτερο με το χέρι του, με αποτέλεσμα ο άνδρας να πέσει στο οδόστρωμα και να τρέξει αίμα από το κεφάλι του. Στη συνέχεια, οι περισσότεροι από τους αστυνομικούς προσπερνούν τον άνδρα, ο οποίος πλέον βρίσκεται καταγής, με τον αστυνομικό που τον απώθησε με το γκλομπ να σκύβει από πάνω του, προτού όμως τον απομακρύνει ένας συνάδελφος του. Τέλος, ακούγεται μία φωνή που καλεί ιατρική βοήθεια.

Επίσης, πριν από μία εβδομάδα, και ενώ οι διαδηλώσεις για τον ρατσισμό και την αστυνομική βία είχαν ξεσπάσει για τα καλά σε διάφορες πόλεις των ΗΠΑ, το υπουργείο Δικαιοσύνης αποφάσισε να χαρακτηρίσει τρομοκρατική οργάνωση το κίνημα ANTIFA και να ασκήσει σχετικές διώξεις εναντίον του.