Σε εξέλιξη η κηδεία του Τζορτζ Φλόιντ στο Χιούστον (Live)

Σε εξέλιξη η κηδεία του Τζορτζ Φλόιντ στο Χιούστον (Live)

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ντυμένοι στα μαύρα, ή φορώντας ρούχα με το σύνθημα «I can't breathe» δεκάδες συγγενείς, οικείοι του Τζορτζ Φλόιντ έχουν ήδη συγκεντρωθεί στην εκκλησία «Fountain of Praise» του Χιούστον όπου βρίσκεται σε εξέλιξη κηδεία του 46χρονου Αφροαμερικανού.

Στην κηδεία – την οποία τελεί ο αιδεσιμώτατος Αλ Σάρπτον, γνωστός ακτιβιστής για τα πολιτικά δικαιώματα των Αφροαμερικανών- έχουν προσκληθεί περί τα 500 άτομα.

Εξω από την εκκλησία έχει επίσης συγκεντρωθεί κόσμος, ενώ κατά μήκος της διαδρομής που οδηγεί σε αυτή, έχουν τοποθετηθεί αμερικανικές σημαίες.

Μετά την επικήδεια τελετή, η σορός του Φλόιντ θα μεταφερθεί στο κοιμητήριο του Πέρλαντ στο Τέξας.

Το φέρετρο θα φτάσει εκεί με μία ιππήλατη άμαξα και το σώμα του θα ταφεί δίπλα στον τάφο της μητέρας του.

Στο μεταξύ, ο Τζο Μπάιντεν και υποψήφιος για το χρίσμα του Δημοκρατικού κόμματος συναντήθηκε με την οικογένεια του 46χρονου Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ στους οποίους εξέφρασε τα συλλυπητήριά του.

Παράλληλα, βιντεοσκόπησε ένα μήνυμα που θα προβληθεί στην κηδεία του 46χρονου. Δεν πρόκειται όμως να παραστεί στην τελετή.

 

Την ίδια ώρα, το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης τήρησε σιγή 8 λεπτών και 46 δευτερολέπτων για να τιμήσει τη μνήμη του 46χρονου Αφροαμερικανού, δηλαδή όση ώρα ακριβώς ο λευκός αστυνομικός γονάτιζε στον λαιμό του Φλόιντ οδηγώντας τον στον θάνατο. Η τήρηση σιγής στο NYSE ξεκίνησε το μεσημέρι προκειμένου να συμπέσει με την έναρξη της κηδείας του Τζορτζ Φλόιντ.

-Με πληροφορίες από Reuters, ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή