Δεν συνεργάζεται στην έρευνα για τον Επσταϊν ο πρίγκιπας Αντριου

Δεν συνεργάζεται στην έρευνα για τον Επσταϊν ο πρίγκιπας Αντριου

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΛΟΝΔΙΝΟ. Τους ισχυρισμούς του ομοσπονδιακού εισαγγελέα της Νέας Υόρκης, που θεωρεί ότι ο δούκας του Γιορκ, πρίγκιπας Αντριου, δεν συνεργάστηκε με τις αμερικανικές αρχές στην έρευνα για τις πράξεις του Τζέφρι Επσταϊν, διέψευσαν χθες δικηγόροι του μικρότερου υιού της βασίλισσας Ελισάβετ, που επέμειναν ότι ο πελάτης τους προσέφερε οικειοθελώς τη βοήθειά του. Σε ανακοίνωσή τους, οι δικηγόροι του Αντριου ανέφεραν ότι ο δούκας προσφέρθηκε «τουλάχιστον τρεις φορές» να βοηθήσει την έρευνα για τα σεξουαλικά εγκλήματα του Επσταϊν, κατηγορώντας το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης για επικοινωνιακά παιχνίδια, που αποβαίνουν εις βάρος της δικαστικής έρευνας.

Σε δηλώσεις του τη Δευτέρα, όμως, ο εισαγγελέας του Νότιου Τομέα της Νέας Υόρκης, Τζόφρι Μπέρμαν, υπογράμμισε ότι ο πρίγκιπας Αντριου «επεδίωξε για μία ακόμη φορά να εμφανίσει τον εαυτό του στο κοινό ως πρόθυμο και έτοιμο να συνεργασθεί» στην έρευνα για τράφικινγκ γυναικών από τον αυτόχειρα Επσταϊν και τους συνεργούς του. «Ο πρίγκιπας δεν κατέθεσε, όμως, ενόρκως στις ομοσπονδιακές αρχές, ενώ αρνήθηκε επανειλημμένως την πρότασή μας να καταθέσει. Πριν από τέσσερις μήνες μας ξεκαθάρισε μάλιστα, μέσω των συνηγόρων που συνέταξαν την τελευταία του ανακοίνωση, ότι δεν θα προσέλθει στην υπηρεσία μας για να καταθέσει», είπε ο εισαγγελέας Μπέρμαν. Ο δούκας του Γιορκ ανακοίνωσε στα τέλη του περασμένου έτους ότι διακόπτει τις υποχρεώσεις του ως μέλος της βασιλικής οικογενείας, ύστερα από πολυσυζητημένη συνέντευξη που παραχώρησε στο BBC. Σε αυτήν, ο Αντριου απέφευγε να αναλάβει την παραμικρή ευθύνη, παρά τη στενή φιλική σχέση που διατηρούσε με τον 66χρονο Επσταϊν και παρότι θύματα του Αμερικανού μεγιστάνα, που αυτοκτόνησε στη φυλακή τον Αύγουστο, αποκάλυψαν ότι είχε ερωτική επαφή με τουλάχιστον ένα ανήλικο κορίτσι, που του είχε προμηθεύσει ο αυτόχειρας χρηματιστής. Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ κατέθεσε τη Δευτέρα αίτημα δικαστικής αρωγής στη βρετανική δικαιοσύνη, ζητώντας ένορκη κατάθεση από τον Αντριου.

Δεν συνεργάζεται στην έρευνα για τον Επσταϊν ο πρίγκιπας Αντριου-1

Παλαιότερη φωτογραφία του πρίγκιπα Φιλίππου.

Στο μεταξύ, τα 99α γενέθλιά του αναμένεται να γιορτάσει σήμερα ο σύζυγος της Ελισάβετ, πρίγκιπας Φίλιππος, με γεύμα σε στενό οικογενειακό περιβάλλον στο ανάκτορο του Ουίνδσορ, όπου έχουν καταφύγει τα μέλη της βασιλικής οικογενείας εν μέσω πανδημίας.

Το περασμένο έτος δεν ήταν εύκολο για τον γεννημένο στην Κέρκυρα, δούκα του Εδιμβούργου Φίλιππο, καθώς ο 60χρονος γιος του, Αντριου, υποχρεώθηκε τον Νοέμβριο να παραιτηθεί από τα καθήκοντά του, ενώ δύο μήνες νωρίτερα, ο εγγονός του, πρίγκιπας Χάρι και η σύζυγος του νεαρού πρίγκιπα και πρώην ηθοποιός Μέγκαν Μαρκλ προκάλεσαν ισχυρές αναταράξεις στους κόλπους της βασιλικής οικογενείας ανακοινώνοντας ότι θα ιδιωτεύσουν και θα αναζητήσουν την οικονομική τους ανεξαρτησία στις ΗΠΑ.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή