Δεν θα ανοίξουν τα δημοτικά στην Αγγλία

Δεν θα ανοίξουν τα δημοτικά στην Αγγλία

2' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κλειστά θα παραμείνουν τα δημοτικά σχολεία στη Βρετανία, καθώς η επιστροφή των μαθητών, πριν από τις θερινές διακοπές θεωρείται από τη βρετανική κυβέρνηση ανέφικτη. Την ίδια στιγμή, ο Βρετανός υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ παραδέχθηκε, σε διάσκεψη στη Ντάουνινγκ Στριτ, ότι κλειστά θα παραμείνουν, τουλάχιστον μέχρι τον Σεπτέμβριο, και τα γυμνάσια και τα λύκεια στην Αγγλία. Σύμφωνα με τα σωματεία και τις ενώσεις των εκπαιδευτικών, είναι απολύτως αδύνατον να βρεθούν ικανοί σχολικοί χώροι προκειμένου να εφαρμοστούν τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης που θεωρούνται αναγκαία λόγω πανδημίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι είχε ξεκινήσει η σταδιακή επιστροφή κάποιων μαθητών στα σχολεία, αλλά θεωρείται αδύνατη η επιστροφή του συνόλου. 

Πιο αισιόδοξες οι εξελίξεις σε Ισπανία και Ρωσία. Πειραματικά ανοίγουν, ως τουριστικός προορισμός, οι Βαλεαρίδες Νήσοι, με έναν περιορισμό: μόνο Γερμανοί τουρίστες δικαιούνται να κάνουν κρατήσεις από τις 15 Ιουνίου, κάτι που αποφασίστηκε με κριτήριο την καλή επιδημική εικόνα, τόσο στη Γερμανία όσο και στις Βαλεαρίδες. Η πειραματική έναρξη της τουριστικής περιόδου στοχεύει στον έλεγχο της εφαρμογής όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων προτού η Ισπανία δεχθεί ξένους τουρίστες την 1η Ιουλίου. Σε αυτή την προκαταρκτική φάση, θα απολαύσουν τον ήλιο και τη θάλασσα της Μεσογείου έξι χιλιάδες Γερμανοί τουρίστες (4 χιλιάδες στη Μαγιόρκα, χίλιοι στην Ιμπιζα και χίλιοι στη Μινόρκα).

Δεν θα ανοίξουν τα δημοτικά στην Αγγλία-1

Εργαζόμενοι στη βιομηχανία γάμου διαμαρτύρονται κατά των περιορισμών στον τομέα, μπροστά στην Πύλη του Βραδενμβούργου στο Βερολίνο. 

Χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων καταγράφεται και στη Μόσχα, παρότι η χώρα θρηνεί περισσότερους από έξι χιλιάδες θανάτους από COVID-19. Ο δήμαρχος της ρωσικής πρωτεύουσας Σεργκέι Σομπιάνιν ανακοίνωσε τη Δευτέρα πως ξεκινάει η χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων και ότι οι κάτοικοι της πρωτεύουσας είναι πλέον ελεύθεροι να βγαίνουν. Ωστόσο, παραμένει υποχρεωτική η χρήση μάσκας και γαντιών στους κλειστούς χώρους και στα μέσα μεταφοράς. Το σχέδιο άρσης του lockdown που έχει καταρτίσει η δημαρχία προβλέπει το σταδιακό άνοιγμα –στις 9, 16 και 23 Ιουνίου– των καταστημάτων, των εστιατορίων και των διάφορων υπηρεσιών και χώρων αναψυχής.

Η κυκλοφοριακή συμφόρηση έκανε χθες την εμφάνισή της στους μοσχοβίτικους δρόμους, καθώς κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής άνοιξαν, ενώ μπορούν να κάνουν ελεύθερα τις πρόβες τους οι καλλιτέχνες στα θέατρα, στα τσίρκα, όπως και οι μουσικοί. Εστιατόρια, καφέ, βιβλιοθήκες, μουσεία και ζωολογικοί κήποι θα ανοίξουν στις 16 Ιουνίου. Tη… γυμνή αλήθεια αποφάσισαν να πουν Ρώσοι εστιάτορες που είδαν τα εισοδήματά τους να εξανεμίζονται εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων. Εκατοντάδες μπαρίστες, σερβιτόροι και γενικά όσοι δραστηριοποιούνται στον κλάδο ανήρτησαν γυμνές φωτογραφίες τους, όπου τα επίμαχα σημεία κρύβονταν με πιάτα, φλιτζάνια, πετσέτες και άλλα εργαλεία του επαγγέλματος. Με αυτόν τον αποκαλυπτικό τρόπο απαίτησαν από τη ρωσική κυβέρνηση να τους επιτραπεί να εξυπηρετήσουν την πελατεία τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή