Η Γερμανία θα δεχθεί μετανάστες που αποβιβάστηκαν στη Μάλτα

Η Γερμανία θα δεχθεί μετανάστες που αποβιβάστηκαν στη Μάλτα

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ δήλωσε σήμερα ότι η Γερμανία δεσμεύεται και πάλι να δέχεται μετανάστες που διασώζονται στη Μεσόγειο από τη Μάλτα και την Ιταλία, έπειτα από μια προσωρινή διακοπή λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

«Θα δεχθούμε επίσης μετανάστες σε αυτές τις περιπτώσεις», είπε ο Ζεεχόφερ αναφερόμενος σε έναν αριθμό πρόσφατα διασωθέντων μεταναστών που δέχθηκαν οι δύο χώρες.

Η Γερμανία είχε αναλάβει να δεχτεί διασωθέντες μετανάστες και από τις δύο χώρες στο παρελθόν αλλά απέφυγε να αναλάβει περαιτέρω δεσμεύσεις στη διάρκεια της πανδημίας.

Τώρα, με την υγειονομική κρίση να περνάει σε ύφεση στη χώρα, αυτό μπορεί να αλλάξει, είπε ο Ζεεχόφερ, χωρίς να διευκρινίσει πόσους μετανάστες μπορεί να δέχεται η Γερμανία από κάθε μια από τις δύο χώρες.

Οι υποχρεώσεις της Γερμανίας θα καλύψουν επίσης τους διασωθέντες από το γερμανικό πλοίο ανθρωπιστικών διασώσεων Alan Kurdi και το ισπανικό σκάφος Alta Mari, πρόσθεσε ο Ζεεχόφερ. Και τα δύο σκάφη είχαν κατασχεθεί από τις ιταλικές αρχές στις αρχές Μαΐου.

Πριν από μερικές ημέρες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε πως η Πορτογαλία, η Γαλλία και το Λουξεμβούργο θα δεχθούν ορισμένους από τους περίπου 425 μετανάστες που αποβιβάστηκαν στη Μάλτα στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Πολλοί από αυτούς έμειναν επί εβδομάδες πάνω σε σκάφη καραντίνες στη Μεσόγειο, ορισμένοι από τις 30 Απριλίου.

Η Μάλτα και η Ιταλία δήλωσαν ότι δεν μπορούν πλέον να δέχονται μετανάστες στη διάρκεια της πανδημίας και καλούν για περισσότερη υποστήριξη από άλλες χώρες της Ε.Ε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, dpa

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή