Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου των ΗΠΑ: Θα επιτρέψει διαμαρτυρίες κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου

Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου των ΗΠΑ: Θα επιτρέψει διαμαρτυρίες κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου των ΗΠΑ ζήτησε συγγνώμη από τον κόσμο, καθώς δεν έχει κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες που θα μπορούσε για την καταπολέμηση του ρατσισμού. 

Το 2016 ο Κάπερνικ προκάλεσε μεγάλη αντιπαράθεση στις ΗΠΑ, επειδή κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου της χώρας, πριν την έναρξη των αγώνων της ομάδας του, γονάτιζε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις δολοφονίες αφροαμερικανών από την αστυνομία και τις φυλετικές διακρίσεις. 

Η στάση του Κάπερνικ απέναντι στον αμερικανικό εθνικό ύμνο προκάλεσε την έντονη αντίδραση και του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, που δήλωσε ότι οι ιδιοκτήτες των ομάδων της NFL θα πρέπει να απολύουν τους παίκτες που γονατίζουν κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου.

Αυτή ήταν η πρώτη αντίδραση αθλητή του NFL και μετά το θάνατο του Τζόρτζ Φλόιντ η ομοσπονδία επιθυμεί να δώσει ξεκάθαρη μάχη κατά του ρατσισμού και να επιτρέψει τις αντιδράσεις κατά τη διάρκεια του εθνικού ύμνου.

«Ζητάμε συγνώμη από τους παίκτες μας – ειδικά τους μαύρους παίκτες μας – το προσωπικό, τους οπαδούς και όλους όσους υποστηρίζουν την εξάλειψη του ρατσισμού», ανέφερε σε δήλωση η ομοσπονδία και πρόσθεσε: «Το άθλημα έχει μια δυναμική και δεν έχουμε χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα μας τόσο αποτελεσματικά όσο θα έπρεπε. Μπορούμε να κάνουμε περισσότερα για αυτά τα ζητήματα και θα το κάνουμε».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή