Τα lockdown έσωσαν 3,1 εκατομμύρια ζωές στην Ευρώπη

Τα lockdown έσωσαν 3,1 εκατομμύρια ζωές στην Ευρώπη

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα τέλη Μαρτίου, επιστήμονες από το Imperial College του Λονδίνου δημοσίευσαν μια έκθεση που έδειχνε ότι το lockdown σε ολόκληρη την Ευρώπη είχε σώσει 59.000 ζωές. Βρισκόμασταν ακόμη στην κορύφωση της πανδημίας σε ολόκληρη την ήπειρο, με τον Ιταλικό Οργανισμό Πολιτικής Προστασίας να κοινοποιεί 837 θανάτους μόνο μέσα σε μία ημέρα, την 31η Μαρτίου. Τα πράγματα έχουν πλέον βελτιωθεί δραστικά στην Ιταλία όπου η καμπύλη έχει σχεδόν ισοπεδωθεί. Στις 7 Ιουνίου είχαν καταγραφεί 53 θάνατοι. Το Imperial College διενήργησε νέα έρευνα με βάση στοιχεία έως τις 4 Μαΐου, η οποία έδειξε ότι οι κυβερνητικές παρεμβάσεις έσωσαν περίπου 3,1 εκατομμύρια ζωές σε 11 διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες.

Είναι η Αυστρία, το Βέλγιο, η Δανία, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ιταλία, η Νορβηγία, η Ισπανία, η Σουηδία, η Ελβετία και το Ηνωμένο Βασίλειο, οι οποίες κατέγραψαν συνολικά 128.928 θανάτους έως τις 4 Μαΐου. Οι μελετητές, κάνοντας χρήση μαθηματικών μοντέλων κατάφεραν να εκτιμήσουν τον αριθμό των θανάτων που θα είχαν καταγραφεί εάν δεν είχε αναληφθεί δράση. Διαπίστωσαν ότι περίπου 690.000 ζωές σώθηκαν στη Γαλλία, 630.000 στην Ιταλία και 560.000 στη Γερμανία. Παρά τα θετικά ευρήματα, οι μελετητές προειδοποιούν ότι μόνο το 3-4% του πληθυσμού της Ευρώπης έχει προσβληθεί από τον COVID-19, πράγμα που σημαίνει ότι η ανοσία αγέλης εξακολουθεί να είναι μια μακρινή προοπτική, ενώ είναι πολύ πιθανή η εμφάνιση ενός δεύτερου κύματος.

Πηγή: Imperial College London 

Επεξεργασία: Statista

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή