Σχέδιο Κομισιόν για προκαταβολική αγορά έξι πιθανών εμβολίων

Σχέδιο Κομισιόν για προκαταβολική αγορά έξι πιθανών εμβολίων

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Να αγοράσει προκαταβολικά από φαρμακευτικές εταιρίες έως και έξι πιθανώς αποτελεσματικά εμβόλια κατά του κορωνοϊού σχεδιάζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σύμφωνα με δύο αξιωματούχους που μίλησαν στο Reuters.

Για τον σκοπό αυτό, η Κομισιόν θα ζητήσει από τους υπουργούς Υγείας της ΕΕ σε τηλεδιάσκεψη που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή να στηρίξουν το σχέδιο καθώς εκφράζονται φόβοι ότι όταν το εμβόλιο παραχθεί δεν θα υπάρχουν αρκετές δόσεις διαθέσιμες.

«Πληρώνουμε προκαταβολικά ένα σημαντικό κομμάτι της απαιτούμενης επένδυσης σε αντάλλαγμα της δέσμευσης από την πλευρά των φαρμακευτικών να μας παράσχουν το εμβόλιο όταν αυτό θα είναι διαθέσιμο και εφόσον είναι επιτυχημένο»  ανέφερε τρίτος αξιωματούχος κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Ως τμήμα του σχεδίου, η Κομισιόν θα προτείνει επίσης μία χαλάρωση των -σχετικών με τη χρήση γενετικά τροποποιημένων οργανισμών- προαπαιτουμένων για την ανάπτυξη των εμβολίων.

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή