ΚΟΣΜΟΣ

Αίγυπτος: Σημαντική η συνεργασία του υπουργείου Διασποράς με Ελλάδα και Κύπρο

aigyptos-simantiki-i-synergasia-toy-ypoyrgeioy-diasporas-me-ellada-kai-kypro-2382653

Πολλές είναι οι δράσεις του υπουργείου Διασποράς και Μεταναστευτικής Πολιτικής της Αιγύπτου, το οποίο κάνει ιδιαίτερη αναφορά στις σημαντικές συνεργασίες που έχει αναπτύξει με την Ελλάδα και την Κύπρο, με την ευκαιρία συμπλήρωσης πέντε ετών από την ίδρυσή του.

Το εν λόγω υπουργείο άρχισε να λειτουργεί στις 19 Σεπτεμβρίου 2015, με υπουργό τη Ναμπίλα Μάκραμ, με εκδηλώσεις και συνεργασίες που αφορούν τις κοινές προσπάθειες της Αιγύπτου με την Ελλάδα και την Κύπρο για την ανάδειξη των δράσεων των ομογενών των τριών χωρών.

Η κ. Μάκραμ δίνει ιδιαίτερη σημασία στην αναζωογόνηση των ιστορικών σχέσεων μεταξύ των λαών της Αιγύπτου, της Κύπρου και της Ελλάδας, ιδιαίτερα μέσα από το πρόγραμμα «ΝΟΣΤΟΣ-Επιστροφή στις Ρίζες».

Σημειώνεται, ότι το κείμενο του αιγυπτιακού υπουργείου Διασποράς συνοδεύεται και από πολλές φωτογραφίες, τόσο των τριμερών Συνόδων των υπουργών Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου όσο και της ιστορικής επίσκεψης τουλάχιστον 100 Αιγύπτιων πριν από δύο χρόνια στην Αίγυπτο για να δουν από κοντά -πολλοί από αυτούς για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια- τον τόπο όπου γεννήθηκαν οι γονείς και οι παππούδες τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ