Θύμα σεξουαλικής κακοποίησης η Ρόουλινγκ

Θύμα σεξουαλικής κακοποίησης η Ρόουλινγκ

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην προσωπική της εμπειρία σεξουαλικής κακοποίησης και οικογενειακής βίας απέδωσε η «μητέρα του Χάρι Πότερ», διάσημη συγγραφέας Τζ. Κ. Ρόουλινγκ, τις πρόσφατες τοποθετήσεις της σχετικά με τα διεμφυλικά άτομα, προσπαθώντας έτσι να αποκρούσει τη δριμύτατη κριτική που δέχεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εξαιτίας της αντίδρασής της σε άρθρο που αναφερόταν σε «ανθρώπους με έμμηνο ρύση». Η Ρόουλινγκ είχε απαντήσει «λέγονται γυναίκες ή κάπως έτσι».

Σε μακρά ανάρτηση στο προσωπικό μπλογκ της, η διάσημη συγγραφέας επισημαίνει ότι το ενδιαφέρον της για τα ζητήματα των διεμφυλικών ατόμων πηγάζει από το γεγονός ότι η ίδια υπήρξε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης και επιθυμεί να προστατευθούν οι χώροι διαβίωσης αποκλειστικά για γυναίκες, επισημαίνοντας ότι υπάρχουν πέντε λόγοι που την κάνουν να πιστεύει ότι είναι αναγκαίο να συζητηθεί το ζήτημα, μεταξύ των οποίων η εκπαίδευση, η ελευθερία του λόγου και η ασφάλεια.

«Βρίσκομαι υπό τα φώτα της δημοσιότητας την τελευταία εικοσαετία και ουδέποτε ανέφερα ότι βίωσα επεισόδια οικιακής βίας και σεξουαλικής κακοποίησης. Αυτό δεν συνέβη επειδή ντρεπόμουν για όσα μου συνέβησαν, αλλά επειδή η επαναφορά τους στη μνήμη είναι τραυματική. Ταυτόχρονα, αισθάνομαι ότι πρέπει να προστατέψω και την κόρη μου από τον πρώτο γάμο μου. Δεν ήθελα να διεκδικήσω την απόλυτη ιδιοκτησία μιας υπόθεσης που ανήκει και σε αυτήν. Πρόσφατα, ωστόσο, τη ρώτησα πώς θα ένιωθε αν δημοσιοποιούσα την ιστορία και με ενθάρρυνε να το κάνω. Δεν αναφέρω αυτά τα πράγματα για να προκαλέσω συμπόνια, αλλά σε ένδειξη αλληλεγγύης με τις χιλιάδες γυναίκες που έχουν βιώσει παρόμοια συμβάντα και που κατασυκοφαντήθηκαν ως μισαλλόδοξες επειδή εξέφρασαν την ανησυχία τους για τους χώρους όπου πρέπει να στεγάζονται αποκλειστικά γυναίκες».

Επίσης, η συγγραφέας τόνισε ότι αναγκάστηκε να ασχοληθεί με διεμφυλικά θέματα στο Twitter, επειδή βλέπει μια γιγάντωση του μισογυνισμού στην κοινωνία. «Βιώνουμε την πιο μισογυνική περίοδο. Ποτέ μέχρι σήμερα δεν είδα τις γυναίκες να δυσφημούνται τόσο πολύ και να εμφανίζονται ως μη άνθρωποι, όπως σήμερα».

Η συγγραφέας δέχθηκε δριμύτατη κριτική για τα σχόλιά της. Η Washington Post αναφέρει σε άρθρο της πως η φοβία της Ρόουλινγκ κατά των διεμφυλικών ατόμων είναι τέτοια ώστε πρέπει να ακουμπήσει κάτω την πένα της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή