ΠΟΥ: Η Ευρώπη δεν είναι ασφαλής – Υπαρκτός ο κίνδυνος νέου κύματος κορωνοϊού

ΠΟΥ: Η Ευρώπη δεν είναι ασφαλής – Υπαρκτός ο κίνδυνος νέου κύματος κορωνοϊού

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την άποψη ότι η Ευρώπη δεν μπορεί να είναι ασφαλής, καθώς είναι πιθανό να υπάρξει δεύτερο κύμα εξάπλωσης του ιού εξέφρασε ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους.

Παράλληλα εξέφρασε φόβο για το γεγονός ότι ενώ η πανδημία υποχωρεί στην Ευρώπη, σε άλλα μέρη του κόσμου ενισχύεται.

Επιπλέον, έκανε έκκληση για μία «αληθινή πολιτική δέσμευση και διεθνή ομοφωνία», έτσι ώστε να διασφαλιστεί ότι όταν το εμβόλιο κατά της COVID-19 γίνει διαθέσιμο, θα διανεμηθεί ως «παγκόσμιο δημόσιο αγαθό».

«Πολλοί αρχηγοί κρατών… έχουν προωθήσει [αυτήν] την ιδέα, αλλά θα πρέπει να συνεχίσει να προωθείται», δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου.

Οι δηλώσεις του επικεφαλής του ΠΟΥ ακολούθησαν αυξανόμενες ανησυχίες για το γεγονός ότι κάποιες χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, θησαυρίζουν από εμβόλια ή φάρμακα που αναπτύσσουν κατά της COVID-19, ενώ φτωχότερες χώρες δεν έχουν πρόσβαση στις αναγκαίες θεραπείες.

Η τρέχουσα κατάσταση στη Βραζιλία, ιδιαίτερα στις μεγάλες πόλεις, αποτελεί πηγή ανησυχίας, ανέφερε ο εμπειρογνώμονας για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης του ΠΟΥ, Μάικ Ράιαν.

Το σύστημα Υγείας στη Βραζιλία αντέχει ακόμα, παρόλο που κάποιες Μονάδες Εντατικής Θεραπείας βρίσκονται σε κρίσιμο στάδιο και υπό μεγάλη πίεση, καθώς καταλαμβάνεται περισσότερο από το 90% των κλινών τους, σύμφωνα με τον Ράιαν.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή