ΗΠΑ: Ο Tραμπ λέει ότι θα «κάνει άλλα πράγματα» εάν χάσει τις εκλογές

ΗΠΑ: Ο Tραμπ λέει ότι θα «κάνει άλλα πράγματα» εάν χάσει τις εκλογές

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως θα ασχοληθεί με άλλα πράγματα, εάν χάσει στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, αφότου ο Δημοκρατικός αντίπαλός του Τζο Μπάιντεν είπε πως ο Ρεπουμπλικάνος ενδέχεται να «κλέψει» και να αρνηθεί να αποχωρήσει από τον Λευκό Οίκο.

«Ασφαλώς, εάν δεν νικήσω, δεν θα νικήσω. Αυτό που εννοώ, ξέρετε, είναι ότι θα συνεχίσω και θα κάνω άλλα πράγματα», διαβεβαίωσε ο Τραμπ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Fox News Channel και προβλήθηκε την Παρασκευή.

Καθώς η κούρσα μεταξύ του Τραμπ και του Μπάιντεν έχει ενταθεί ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης για τον προεδρικό θώκο των ΗΠΑ, οι δύο πολιτικοί υποστηρίζουν ότι η αντίπαλη πλευρά σκοπεύει να «κλέψει» τη νίκη.

Ο Μπάιντεν, που προηγείται του Τραμπ στις περισσότερες δημοσκοπήσεις, είπε νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα πως η μεγαλύτερη ανησυχία του είναι πως ο Τραμπ θα επιχειρήσει να «κλέψει» τις εκλογές, αν και ο πρώην αντιπρόεδρος δεν εξήγησε περαιτέρω με ποιον τρόπο πιστεύει πως ο Τραμπ ενδεχομένως θα επιχειρήσει να το κάνει αυτό. Ο Τζο Μπάιντεν δήλωσε μάλιστα πεπεισμένος πως στρατιώτες θα συνοδεύσουν τον Τραμπ εκτός του Λευκού Οίκου, εάν χάσει και δεν αναγνωρίσει το αποτέλεσμα.

Τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου στο Fox News υπονοούν ότι θα μπορούσε να αποδεχθεί το αποτέλεσμα των εκλογών, όμως ο πρόεδρος δεν το είπε ακριβώς. Ο εκπρόσωπος Τύπου της προεκλογικής εκστρατείας του δισεκατομμυριούχου Τιμ Μόρτο διαβεβαίωσε χθες πως ο Τραμπ θα αποδεχθεί το αποτέλεσμα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή