Τουρκικά γυμνάσια στις λιβυκές ακτές

Τουρκικά γυμνάσια στις λιβυκές ακτές

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κλιμακώνοντας την ανάμειξή της στη λιβυκή κρίση στο πλευρό της κυβέρνησης της Τρίπολης υπό τον Φαγέζ Σαράζ, η Τουρκία πραγματοποίησε χθες ναυτικά και αεροπορικά γυμνάσια στα ανοικτά των λιβυκών ακτών.

Η άσκηση, υπό την επωνυμία «Γυμνάσια ανοικτής θαλάσσης», διήρκεσε οκτώ ώρες και εξελίχθηκε σε διεθνή ύδατα, όπως αναφέρει το πρακτορείο Associated Press, επικαλούμενο κυβερνητικούς αξιωματούχους στην Αγκυρα, που μίλησαν με την προϋπόθεση της ανωνυμίας.

Συμμετείχαν οκτώ φρεγάτες του πολεμικού ναυτικού και 17 μαχητικά αεροσκάφη. Οπως τόνισαν Τούρκοι αξιωματούχοι, στόχος της άσκησης ήταν να εξακριβωθεί και να βελτιωθεί η δυνατότητα των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων να εκτελούν επιχειρήσεις σε μεγάλη απόσταση από τα τουρκικά σύνορα.

Στο μεταξύ, ο βοηθός υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, αρμόδιος για θέματα Μέσης Ανατολής, Ντέιβιντ Σνέκερ, «έβαλε πάγο» στην πρωτοβουλία της Αιγύπτου για εκεχειρία στον λιβυκό εμφύλιο, δηλώνοντας ότι, αν και το σχέδιο του Καΐρου έχει θετικές πλευρές, η Ουάσιγκτον προκρίνει ως πιο παραγωγικό πλαίσιο την (αποτελματωμένη, για την ώρα) ειρηνευτική διαδικασία του ΟΗΕ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή