Κανένας εφησυχασμός έναντι της COVID-19

Κανένας εφησυχασμός έναντι της COVID-19

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Δεν έχει περάσει η υγειονομική κρίση και οι κυβερνήσεις οφείλουν να παραμείνουν σε επαγρύπνηση και να διεξάγουν συστηματικά τεστ και ιχνηλατήσεις κρουσμάτων», δήλωσε χθες η επίτροπος Υγείας της Ε.Ε. Στέλλα Κυριακίδου, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με τους Ευρωπαίους ομολόγους της. Ταυτόχρονα, το Ευρωπαϊκό Κέντρο για την Πρόληψη και τον Ελεγχο Ασθενειών επισήμανε ότι ο κίνδυνος ενός αρκετά μεγάλου δεύτερου κύματος COVID-19 με εκ νέου επιβολή lockdown είναι μέτριος με υψηλός και εξαρτάται από τη σταδιακή άρση των περιορισμών και την τήρηση των κανόνων υγιεινής.

Πιο αισιόδοξος ο τόνος του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Ολαφ Σολτς, ο οποίος, με αφορμή την κυβερνητική έγκριση του πακέτου ανάκαμψης των 130 δισεκατομμυρίων ευρώ για τη γερμανική οικονομία, εξέφρασε την πεποίθηση ότι υπάρχουν «πάρα πολλές» πιθανότητες η Γερμανία να αποφύγει τελικά ένα νέο «χτύπημα» του ιού.

Στα βρετανικά δικαστήρια προσέφυγαν χθες τρεις αεροπορικές εταιρείες, η British Airways, η ΕasyJet και η Ryanair, προκειμένου η βρετανική κυβέρνηση να μην εφαρμόσει το σχέδιο της επιβολής 14ήμερης καραντίνας σε όλους τους εισερχόμενους στο Ηνωμένο Βασίλειο επιβάτες, το οποίο χαρακτηρίζουν «λανθασμένο». Σε κοινή ανακοίνωσή τους, οι τρεις αερομεταφορείς επισημαίνουν ότι η επιβολή καραντίνας θα έχει «καταστροφικές συνέπειες» τόσο για τον τουρισμό όσο και για την ευρύτερη οικονομία και καλούν τη βρετανική κυβέρνηση να εφαρμόσει και πάλι το μέτρο της καραντίνας μόνο σε ταξιδιώτες προερχόμενους από χώρες «υψηλού κινδύνου». Στο πλαίσιο της εφαρμογής κανόνων υγιεινής κινήθηκαν και οι ποδοσφαιρικές αρχές της Premier league, απαγορεύοντας στους ποδοσφαιριστές να… φτύνουν κατά τη διάρκεια των προπονήσεων.

Τέλος, η μη κυβερνητική οργάνωση Rio de Paz άνοιξε 100 τάφους στην παραλία Κοπακαμπάνα, στο Ρίο ντε Τζανέιρο, για να αποτίσει φόρο τιμής στους χιλιάδες Βραζιλιάνους που έχουν πεθάνει από την COVID-19 και να καταγγείλει την «ανικανότητα» των κρατικών αρχών ενώπιον της πανδημίας.

Οι τάφοι ήταν παρατεταγμένοι σε καμιά δεκαριά σειρές μπροστά από το ξενοδοχείο Copacabana Palace και δύο μαύροι σταυροί διακοσμημένοι με μικρές σημαίες της Βραζιλίας είχαν τοποθετηθεί στην άμμο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή