Ιάπωνας ΥΠΕΞ: Το Τόκιο δεν αποφάσισε χαλάρωση της απαγόρευσης εισόδου στη χώρα

Ιάπωνας ΥΠΕΞ: Το Τόκιο δεν αποφάσισε χαλάρωση της απαγόρευσης εισόδου στη χώρα

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν είναι αλήθεια ότι η κυβέρνηση της Ιαπωνίας αποφάσισε να χαλαρώσει απαγόρευση εισόδου στη χώρα, η οποία τέθηκε σε εφαρμογή για να προληφθεί η εξάπλωση του νέου κορωνοϊού, για τους πολίτες κάποιων χωρών, δήλωσε σήμερα ο Ιάπωνας υπουργός Εξωτερικών Τοσιμίτσου Μοτέγκι.

Η εφημερίδα Yomiuri έγραψε την περασμένη εβδομάδα ότι η Ιαπωνία μπορεί να ξαναρχίσει τα επιχειρηματικά ταξίδια από και προς την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία, το Βιετνάμ και την Ταϊλάνδη εντός των προσεχών μηνών.

Η κυβέρνηση εξετάζει τρόπους για να χαλαρώσει την απαγόρευση εισόδου, λαμβάνοντας συνολικά υπόψη διαφόρους παράγοντες και θα χαλαρώσει τους περιορισμούς σε στάδια αν αποφασίσει να το κάνει αυτό, δήλωσε ο Μοτέγκι στο κοινοβούλιο.

Ο Ιάπωνας υπουργός Εξωτερικών πρόσθεσε ότι συμφώνησε με τους ομολόγους του του Βιετνάμ, της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας να συζητήσει το ενδεχόμενο να επιτραπούν εκ νέου τα ταξίδια σε αυτούς που το χρειάζονται.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή