Η easyJet ξανάρχισε σήμερα τις πτήσεις

Η easyJet ξανάρχισε σήμερα τις πτήσεις

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για πρώτη φορά από τις 30 Μαρτίου, η βρετανική αεροπορική εταιρεία  easyJet ξανάρχισε σήμερα τις πτήσεις της, πραγματοποιώντας έναν μικρό αριθμό πτήσεων, κυρίως εσωτερικών, μετά από εβδομάδες καραντίνας.

Ο διευθύνων σύμβουλός της Johan Lundgren δήλωσε ότι η εταιρεία είναι «εξαιρετικά ενθουσιασμένη» με την επανέναρξη των πτήσεων. Όπως είπε, τα μέτρα για την προστασία των επιβατών έχουν συμφωνηθεί με τις ρυθμιστικές Αρχές. «Είναι απόλυτα ασφαλές να πετάς», πρόσθεσε.

Η easyJet ξεκινά με μία ελάχιστη παροχή υπηρεσιών, πραγματοποιώντας κυρίως πτήσεις εντός της Βρετανίας. Ξαναρχίζει, επίσης, κάποιες εγχώριες και διεθνείς πτήσεις από τη Γαλλία, την Ελβετία, την Ιταλία και την Πορτογαλία. 

Η εταιρεία σχεδιάζει να αυξήσει τις υπηρεσίες της στην πορεία του καλοκαιριού και δήλωσε ότι τον Αύγουστο θα πετά περίπου στα τρία τέταρτα των διαδρομών αλλά με πολύ μικρότερη συχνότητα από πέρυσι και ότι η δυναμικότητά της θα ανέρχεται περίπου στο 30% της συνήθους στην περίοδο Ιουλίου – Σεπτεμβρίου.

Η Ryanair σχεδιάζει να πετά με το 40% της δυναμικότητάς της τον Ιούλιο. Ο Lundgren είπε ότι υπάρχει περιθώριο για αύξηση τόσο του αριθμού των προορισμών και της συχνότητας των πτήσεων καθώς προχωρά το καλοκαίρι, αλλά σημαντικός παράγοντας θα είναι το αν θα διατηρηθεί η καραντίνα. 

Ενώ τα σύνορα στην Ευρώπη ανοίγουν, η επιθυμητή ανάκαμψη στην εγχώρια βρετανική αγορά της easyJet διατρέχει κίνδυνο από τον κανονισμό 14ήμερης καραντίνας για τις αφίξεις. Η eayJet, μαζί με τη British Airways και τη Ryanair ξεκίνησαν την Παρασκευή νομική δράση κατά της πολιτικής για την καραντίνας με στόχο να την ανατρέψουν.

Ο Lundgren δήλωσε ότι η Βρετανία επέβαλε την καραντίνα όταν η υπόλοιπη Ευρώπη αίρει τους περιορισμούς. «Δεν θεωρούμε ότι έχει κάποια λογική από την άποψη της δημόσιας υγείας», είπε στο Reuters, προσθέτοντας ότι έχει «πολύ περιοριστική επίπτωση» στις νέες κρατήσεις στη Βρετανία.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ- Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή