ΚΟΣΜΟΣ

Νέα όξυνση στην κορεατική χερσόνησο: Η Β. Κορέα ανατίναξε το γραφείο συνδέσμου με την Νότια Κορέα

Νέα όξυνση στην κορεατική χερσόνησο: Η Β. Κορέα ανατίναξε το γραφείο συνδέσμου με την Νότια Κορέα

Μετά τις απειλές που είχε εξαπολύσει τις τελευταίες ημέρες, η Βόρεια Κορέα φαίνεται πως ανατίναξε το διακορεατικό γραφείο συνδέσμου με τη Νότια Κορέα, το οποίο βρίσκεται στην παραμεθόρια πόλη της Κεσόνγκ, όπως δήλωσαν στρατιωτικές πηγές την Τρίτη.

Η ανατίναξη του γραφείου συνδέσμου μεταξύ των δύο χωρών συνέβη μετά από προειδοποίηση της Πιονγιάνγκ για δράση κατά της Σεούλ, με αφορμή προπαγανδιστικά φυλλάδια.

Καπνός ήταν ορατός και ακούστηκε μια έκρηξη από την περιοχή, ανέφεραν οι στρατιωτικές πηγές, προσθέτοντας ότι προσπαθούν να προσδιορίσουν ακριβώς τι συνέβη.

Το Σάββατο, η ισχυρή αδερφή του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, Κιμ Γιο Γιονγκ, προειδοποίησε ότι η Νότια Κορέα θα γίνει μάρτυρας μιας «τραγικής σκηνής του άχρηστου γραφείου συνδέσμου Βορρά-Νότου που θα καταρρεύσει πλήρως».

Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν την Τρίτη ότι ο στρατός της Βόρειας Κορέας ετοιμάζεται να αναλάβει στρατιωτική δράση κατά της Νότιας Κορέας εάν οι ακτιβιστές συνεχίσουν την εκστρατεία τους για την αποστολή φυλλαδίων κατά της Πιονγκγιάνγκ στη Βόρεια Κορέα.

Στην τελευταία προειδοποίηση του Βορρά, το Γενικό Επιτελείο του Κορεατικού Λαϊκού Στρατού (KPD) δήλωσε ότι μελετά ένα «σχέδιο δράσης» για να εισέλθει ξανά σε ζώνες που αποστρατιωτικοποιήθηκαν το 2018, απειλώντας να «μετατρέψει την πρώτη γραμμή σε φρούριο».