«Μπλόκο» της Google στην ιστοσελίδα ZeroHedge

«Μπλόκο» της Google στην ιστοσελίδα ZeroHedge

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Google ανακοίνωσε ότι απέκλεισε από τη διαφημιστική της πλατφόρμα την ιστοσελίδα ZeroHedge, λόγω πολλών «επικίνδυνων και υποτιμητικών» σχολίων κατά αντιρατσιστών διαδηλωτών.

Η ιστοσελίδα ZeroHedge έγινε γνωστή, μέσα στην κρίση του 2008, για τις επικριτικές θέσεις της για τα χρηματοπιστωτικά, τις αγορές, αλλλά και κατά της Ουάσινγκτον.

Πρόσφατα, ωστόσο, προσήλκυσε χρήστες που πληθαίνουν τις αναρτήσεις μίσους, έως και τα ανοικτά ρατσιστικά σχόλια. Γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση της Google. «’Εχουμε μία αυστηρή γραμμή για τους διαχειριστές του περιεχομένου στο οποίο μπορούν να αναρτηθούν διαφημίσεις. Και στο περιεχόμενο περιλαμβάνονται και τα σχόλια. Είναι μία γραμμή που ακολουθούμε εδώ και καιρό» δήλωσε εκπρόσωπος του διαδικτυακού κολοσσού.

Το ZeroHedge δήλωσε πως άσκησε το δικαίωμα της προσφυγής απέναντι στον διαδικτυακό κολοσσό. «Ελπίζουμε να επιλύσουμε το πρόβλημα και να συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που κάνουμε καλύτερα. Να σας παρουσιάζουμε, αναγνώστες, την αλήθεια, όσο ενοχλητική και αν είναι», αναφέρεται στον ιστότοπο της ZeroHedge.

Να σημειωθεί ότι η Google απέστειλε προειδοποίηση και στην ιστοσελίδα The Federalist, πριν επιβάλει τα ίδια μέτρα. Η αμερικανική ενημερωτική ιστοσελίδα, που κατατάσσεται στο άκρο του δεξιού πολιτικού φάσματος, κατηγορείται -μεταξύ άλλων- για μετάδοση fake news για τον κορωνοϊό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή