Γιατί φοβάται τόσο πολύ ο Τραμπ το βιβλίο του Μπόλτον

Γιατί φοβάται τόσο πολύ ο Τραμπ το βιβλίο του Μπόλτον

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Το ερώτημα «τι φοβάται ο Ντόναλντ Τραμπ;» επανέρχεται στην επικαιρότητα μετά τη νέα απόπειρα του Αμερικανού προέδρου να εμποδίσει την έκδοση των απομνημονευμάτων του πρώην συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου, Τζον Μπόλτον. Ο Λευκός Οίκος υποστηρίζει ότι στο βιβλίο περιέχονται απόρρητα στοιχεία που θέτουν σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια, ενώ ο συνήγορος του Μπόλτον δηλώνει ότι η εθνική ασφάλεια χρησιμοποιείται ως πρόσχημα για να μη δημοσιευθούν πληροφορίες πολιτικά επιζήμιες για τον Αμερικανό πρόεδρο.

Το βιβλίο «The room where it all happened» («Το δωμάτιο στο οποίο συνέβησαν όλα») πρόκειται να κυκλοφορήσει στις 23 Ιουνίου. Με την  προσφυγή του, ο Λευκός Οίκος ζητεί από το δικαστήριο να κατασχέσει όλα τα έσοδα του Μπόλτον από το βιβλίο και να τον υποχρεώσει να ζητήσει από τον εκδοτικό οίκο Simon & Shuster να το αποσύρει.

Στο μεταξύ, ενδεικτική του τεταμένου κλίματος που εξακολουθεί να επικρατεί στη χώρα είναι η κωμικοτραγική «υπόθεση των milkshakes», που εκτυλίχθηκε στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης. «Τρεις αστυνομικοί δηλητηριάστηκαν εσκεμμένα από έναν ή περισσότερους εργαζομένους στο Shake Shack», ανήγγειλε τη Δευτέρα η ένωση αστυνομικών υπαλλήλων DEA, σπεύδοντας στο συμπέρασμα ότι οι ελαφρές κοιλιακές διαταραχές που προκλήθηκαν σε τρεις αστυνομικούς που μετείχαν σε αστυνόμευση διαδήλωσης οφείλονταν σε δόλια επίθεση από τους παρασκευαστές των ροφημάτων. Μία ημέρα αργότερα και αφού η «είδηση» είχε αναπαραχθεί ευρέως, οι Αρχές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι επρόκειτο απλώς για υπολείμματα του καθαριστικού που χρησιμοποιήθηκε για τη συντήρηση του μηχανήματος παρασκευής ροφημάτων. «Δεν πήραν καν όλα τα στοιχεία πριν καταλήξουν σε συμπέρασμα», σχολίασε ο επικεφαλής της επιτροπής Δημόσιας Ασφάλειας του δήμου της Νέας Υόρκης, Ντόνοβαν Ρίτσαρντς. Σημειώνεται ότι, αντιδρώντας στις διαμαρτυρίες περί δολοφονικής αστυνομικής αυθαιρεσίας, το δημοτικό συμβούλιο της Νέας Υόρκης έχει προτείνει περικοπή του προϋπολογισμού της αστυνομίας κατά 1 δισ. δολάρια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή