Ερευνα ΝΑΤΟ για τις κατηγορίες Γαλλίας περί «παρενόχλησης» από τουρκική φρεγάτα

Ερευνα ΝΑΤΟ για τις κατηγορίες Γαλλίας περί «παρενόχλησης» από τουρκική φρεγάτα

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την έναρξη έρευνας από το ΝΑΤΟ για το περιστατικό που κατήγγειλε η Γαλλία με τουρκικές φρεγάτες σε επιχείρηση για τον έλεγχο του εμπάργκο όπλων στη Λιβύη, ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, Γενς Στόλτενμπεργκ.

Σύμφωνα με το Παρίσι ένα γαλλικό πολεμικό πλοίο αποτέλεσε πρόσφατα στόχο ενός «εξαιρετικά επιθετικού» ελιγμού εκ μέρους τουρκικών φρεγατών στη Μεσόγειο.

«Οι στρατιωτικές αρχές του ΝΑΤΟ θα ερευνήσουν για να διασαφηνίσουν την κατάσταση και να ρίξουν φως στο περιστατικό», δήλωσε ο Γενς Στόλτενμπεργκ μετά από την συνάντηση των υπουργών Άμυνας της Συμμαχίας.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, αξιωματούχος του γαλλικού υπουργείου Αμύνης, είχε τονίσει χαρακτηριστικά πως «το ΝΑΤΟ δεν πρέπει να θάβει το κεφάλι του στην άμμο σχετικά  με την πρόσφατη συμπεριφορά της Τουρκίας απέναντι στους συμμάχους της», κατηγορώντας το τουρκικό ναυτικό για την παρενόχληση του γαλλικού πλοίου κατά τη διάρκεια νατοϊκής αποστολής.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή