Κορωνοϊός: Μειώθηκε το επίπεδο συναγερμού στη Βρετανία

Κορωνοϊός: Μειώθηκε το επίπεδο συναγερμού στη Βρετανία

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το επίπεδο συναγερμού για την πανδημία του κορωνοϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο μειώνεται από το τέσσερα στο τρία, μετά από σύσταση του Κέντρου Βιοασφάλειας, με την οποία συμφωνούν και οι τέσσερις επικεφαλής για την πανδημία του κορωνοϊού (Αγγλίας, Ουαλίας, Σκοτίας και Βόρειας Ιρλανδίας).

Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν ότι επανεξέτασαν τα δεδομένα και συμφωνούν με την σύσταση του Κέντρου Βιοασφάλειας να μειωθεί το επίπεδο συναγερμού σε όλη τη χώρα, καθώς παρατηρείται μία σταθερή μείωση των περιστατικών και στα τέσσερα έθνη του Ηνωμένου Βασιλείου. Ωστόσο, προειδοποιούν ότι η υποβάθμιση αυτή δεν σημαίνει ότι η πανδημία έχει νικηθεί και ότι είναι πιθανό να υπάρξουν αναζωπυρώσεις του ιού σε τοπικό επίπεδο, καλώντας τους πολίτες να συνεχίσουν να ακολουθούν τις οδηγίες της κυβέρνησης ώστε να συνεχιστεί η πρόοδος που έχει επιτευχθεί.

«Υπήρξε σταθερή μείωση των περιστατικών που είδαμε και στα τέσσερα έθνη και αυτό συνεχίζεται. Δεν σημαίνει ότι η πανδημία έχει τελειώσει. Ο ιός εξακολουθεί να βρίσκεται σε γενική κυκλοφορίας και τοπικές εξάρσεις είναι πιθανό να συμβούν» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Το σύστημα των επιπέδων συναγερμού για τον κορωνοϊό που είχε εξαγγείλει πριν λίγο καιρό η κυβέρνηση, έχει πέντε βαθμίδες. Μέχρι σήμερα η Βρετανία βρισκόταν στο επίπεδο τέσσερα, που έδειχνε ότι η πανδημία βρίσκεται σε γενική κυκλοφορία και η μετάδοση του ιού είναι υψηλή ή σημαντικά αυξητική. Το επίπεδο τρία δείχνει απλώς ότι εξακολουθεί η γενική κυκλοφορία της ασθένειας.

Ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ, σχολιάζοντας την είδηση της υποβάθμισης του επιπέδου συναγερμού, είπε πως πρόκειται για μία «μεγάλη στιγμή για τη χώρα» και ότι το σχέδιο της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας αποδίδει, ενώ αποτελεί ένδειξη ότι οι Βρετανοί πολίτες είναι αποφασισμένοι να νικήσουν τον ιό.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή