ΚΟΣΜΟΣ

Ινδία: Ρεκόρ νέων κρουσμάτων – Σε lockdown η πόλη Τσενάι

india-rekor-neon-kroysmaton-amp-8211-se-lockdown-i-poli-tsenai

Ημερήσια αύξηση-ρεκόρ στον αριθμό των νέων κρουσμάτων του κορωνοϊού ανακοίνωσε σήμερα η Ινδία, την ώρα που η πόλη Τσενάι τέθηκε σε lockdown ύστερα από τα περιστατικά που καταγράφηκαν. Τα στοιχεία από το υπουργείο Υγείας της Ινδίας έδειξαν ότι το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν επιπλέον 13.500 κρούσματα, με πάνω από 300 θανάτους.

Δεδομένης της υψηλής πυκνότητας πληθυσμού στην Ινδία, ειδικοί ανησυχούν ότι μια παρατεταμένη επιδημία της COVID-19 μπορεί να ασκήσει ακόμα μεγαλύτερες πιέσεις στο υγειονομικό σύστημα της χώρας.

Ο πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι προχώρησε σε άρση των περισσότερων περιορισμών που είχαν επιβληθεί στο πλαίσιο του τρίμηνου πανεθνικού lockdown στις 8 Ιουνίου, παρότι τα κρούσματα συνέχιζαν να αυξάνονται.

Η Ινδία βρίσκεται τώρα πίσω από τις ΗΠΑ, τη Βραζιλία και τη Ρωσία στον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων και έχει καταγράψει τέσσερις φορές περισσότερα σε σχέση με την Κίνα, η οποία έχει αριθμητικά ανάλογο πληθυσμό και είναι η χώρα από την οποία ξεκίνησε ο ιός στα τέλη του περασμένου έτους.

Σήμερα, το νότιο κρατίδιο Ταμίλ Ναντού επέβαλε lockdown με αυστηρούς περιορισμούς στην Τσενάι και τα περίχωρά της έως τις 30 Ιουνίου. «Αστυνομικοί και επαγγελματίες υγείας μάχονται για εσάς. Σας παρακαλώ συνεργαστείτε και διατηρήστε τις ελπίδες σας», ανέφερε σε σημερινή ανάρτηση στο Twitter ο Σ. Βιτζαγιαμπασκάρ, υπουργός Υγείας του κρατιδίου. «Ας ακολουθήσουμε την κοινωνική αποστασιοποίηση, ας παραμείνουμε προσεκτικοί και ας κερδίσουμε αυτή τη μάχη απέναντι στην πανδημία».

Σημειώνεται πως οι περιορισμοί που έχουν επιβληθεί σε άλλες περιοχές της Ινδίας, όπου τα κρατίδια έχουν την εξουσία να καθορίζουν τους κανόνες για την υγεία, έχουν σε μεγάλο βαθμό χαλαρώσει. Οι δρόμοι και οι επιχειρήσεις στην πρωτεύουσα Νέο Δελχί, όπου αρκετοί αξιωματούχοι, μεταξύ των οποίων και ο υπουργός Υγείας του κρατιδίου, έχουν βρεθεί θετικοί στον κορωνοϊό, ήταν σε μεγάλο βαθμό ανοικτά σήμερα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ, Reuters