Τσαβούσογλου: H Τουρκία θα συνεργαστεί με Ιταλία για επίτευξη ειρήνης στη Λιβύη

Τσαβούσογλου: H Τουρκία θα συνεργαστεί με Ιταλία για επίτευξη ειρήνης στη Λιβύη

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου με τον Ιταλό ομόλογό του Λουίτζι ντι Μάιο, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, δήλωσε ότι η Τουρκία και η Ιταλία θα μπορούσαν να συνεργαστούν σε ό,τι αφορά την ανατολική Μεσόγειο, όπου η Άγκυρα βρίσκεται σε αντιπαράθεση με την Ελλάδα και άλλους περιφερειακούς φορείς σχετικά με τους υδρογονάνθρακες.

Τσαβούσογλου: H Τουρκία θα συνεργαστεί με Ιταλία για επίτευξη ειρήνης στη Λιβύη-1

Επιπλέον, ανέφερε ότι η Τουρκία πρόκειται να συνεργαστεί με την Ιταλία για την επίτευξη ειρήνης και σταθερότητας στη Λιβύη.

Τσαβούσογλου: H Τουρκία θα συνεργαστεί με Ιταλία για επίτευξη ειρήνης στη Λιβύη-2

Πρόσθεσε, μάλιστα, ό η Τουρκία επιθυμεί να συνεργαστεί με την Ιταλία για να ανταποκριθεί στις ενεργειακές ανάγκες της Λιβύης, όπως π.χ. ο ηλεκτρισμός.

Τσαβούσογλου: H Τουρκία θα συνεργαστεί με Ιταλία για επίτευξη ειρήνης στη Λιβύη-3

Υπενθυμίζεται ότι, με την υποστήριξη της Τουρκίας, η Κυβέρνηση της Τρίπολης κατάφερε να ανατρέψει μια 14μηνη επίθεση από τις δυνάμεις του Χαλίφα Χαφτάρ στη λιβυκή πρωτεύουσα. Η επίθεση αυτή υποστηριζόταν από τη Ρωσία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Αίγυπτο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή