Ερντογάν: Η Τουρκία έμεινε λίγο πίσω στη μάχη κατά του κορωνοϊού

Ερντογάν: Η Τουρκία έμεινε λίγο πίσω στη μάχη κατά του κορωνοϊού

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε το Σάββατο ότι η Τουρκία έμεινε λίγο πίσω στη μάχη κατά του νέου κορωνοϊού αλλά η τήρηση των κανόνων υγιεινής και των κοινωνικών αποστάσεων καθώς και η χρήση προστατευτικών μασκών, θα καταστήσουν δυνατή την προστασία των πολιτών και θα βοηθήσουν την οικονομία να ανακάμψει κατά το δεύτερο μισό του έτους.

Τον Ιούνιο, η Άγκυρα προέβη στο άνοιγμα των καφετεριών και των εστιατορίων και ήρε τις εντολές να παραμένουν στο σπίτι οι πολίτες τα Σαββατοκύριακα καθώς και τις απαγορεύσεις στα ταξίδια μεταξύ των πόλεων. Ωστόσο, από την αρχή του μήνα, ο αριθμός των νέων επιβεβαιωμένων περιστατικών της COVID-19 έχει διπλασιαστεί σε περίπου 1.600 ημερησίως, προκαλώντας ανησυχίες για αναζωπύρωση της επιδημικής εξάπλωσης.

«Τις τελευταίες μέρες, οι αριθμοί δείχνουν ότι έχουμε χάσει λίγο έδαφος στη μάχη ενάντια στην επιδημία», ανέφερε ο Ερντογάν, σε τηλεοπτικό διάγγελμα. «Στοχεύουμε, όμως, στο να την εξαλείψουμε από την ατζέντα μας, μέσω του σεβασμού των κανόνων υγιεινής, χρήσης μάσκας και τήρησης των αποστάσεων».

Καθώς οι Τούρκοι άρχισαν ξανά να βγαίνουν στους δρόμους, τα πάρκα και τα εμπορικά κέντρα αλλά και να επισκέπτονται ταξιδιωτικούς προορισμούς, η χρήση μασκών κατέστη υποχρεωτική στις μεγάλες πόλεις από την Πέμπτη.

Την Παρασκευή, τα νέα κρούσματα του ιού μειώθηκαν σε περίπου 1.200, με τον συνολικό αριθμό, ωστόσο, να ξεπερνά τα 185.000. Πρόκειται για τον δέκατο τρίτο μεγαλύτερο εγχώριο απολογισμό παγκοσμίως, σύμφωνα με καταμέτρηση του πρακτορείου Reuters.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή