Κορωνοϊός: Ρεκόρ ημερήσιων νέων κρουσμάτων σε παγκόσμιο επίπεδο

Κορωνοϊός: Ρεκόρ ημερήσιων νέων κρουσμάτων σε παγκόσμιο επίπεδο

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση των νέων κρουσμάτων του κορωνοϊού που έχει καταγραφεί μέχρι στιγμής σε παγκόσμιο επίπεδο, ανακοίνωσε το βράδυ της Κυριακής ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας,  με τις περισσότερες νέες μολύνσεις να καταγράφονται στην αμερικανική ήπειρο και κυρίως στην Λατινική Αμερική. 

Περισσότερα από 183.000 νέα κρούσματα καταγράφηκαν χθες, σύμφωνα με τον ΠΟΥ. Το προηγούμενο ρεκόρ ήταν 181.232 νέα κρούσματα και είχε καταγραφεί στις 18 Ιουνίου.

Οι περισσότερες νέες μολύνσεις αφορούσαν την Βραζιλία, περισσότερες από 50.000, ενώ ακολούθησαν οι ΗΠΑ και η Ινδία.

Στην Ινδία καταγράφηκαν περισσότερα από 15.000 νέα κρούσματα, αριθμός ρεκόρ, τις προηγούμενες 24 ώρες ενώ έγινε η τέταρτη πλέον πληγείσα χώρα από την covid-19 παγκοσμίως, πίσω από τις ΗΠΑ, τη Βραζιλία και τη Ρωσία.

Σύμφωνα με το ινδικό υπουργείο Υγείας, 169.451 ασθενείς υποβάλλονται σε θεραπεία, ενώ ο αριθμός των νεκρών φτάνει τις 13.254.

Περισσότερα από 2 εκατομμύρια κρούσματα της covid-19 έχουν καταγραφεί από την αρχή της επιδημίας στη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική, εκ των οποίων τα μισά στη Βραζιλία. 

Η πανδημία του νέου κορωνοϊού έχει προκαλέσει τον θάνατο τουλάχιστον 465.300 ανθρώπων παγκοσμίως μετά την εμφάνιση του ιού στην Κίνα, τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με απολογισμό που συνέταξε και έδωσε χθες το βράδυ στη δημοσιότητα το Γαλλικό Πρακτορείο βάσει επίσημων πηγών, από τις αρμόδιες εθνικές αρχές και πληροφορίες από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. 

Από την καταμέτρηση που έγινε χθες στις 22.00 ώρα Ελλάδος, 3.636 νέοι θάνατοι και 147.821 κρούσματα καταγράφηκαν στον κόσμο. Οι χώρες που είχαν τους περισσότερους νέους θανάτους είναι η Βραζιλία (1.022), το Μεξικό (387) και οι ΗΠΑ (386).

Στο μεταξύ ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου Πίτερ Ναβάρο δήλωσε την Κυριακή ότι η κυβέρνηση Τραμπ προετοιμάζεται για δεύτερο κύμα πανδημίας το φθινόπωρο. 

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή