Η Αγκυρα απαντά στη συνέντευξη Κουρτς στην «Κ»

Η Αγκυρα απαντά στη συνέντευξη Κουρτς στην «Κ»

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απάντηση στα όσα δήλωσε στη συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής» ο Αυστριακός Καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς έδωσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ, Χαμί Ακσόι, αναφέρει:

«Η χώρα αυτή που κλείνει τα σύνορά της πρώτα, και κυρίως, στους αιτούντες άσυλο και σχεδιάζει ακόμη και την οικοδόμηση τείχους στα σύνορα, παραβιάζει τις κοινές μας αξίες με την ΕΕ και την ανθρωπότητα, τις βασικές συνθήκες για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη Σύμβαση της Γενεύης».

Στη δήλωσή του, ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ καλεί τη FRONTEX, «να επιβάλει τις συμφωνίες αυτές, να παράσχει προστασία στους αιτούντες άσυλο που καταφθάνουν στα σύνορά της, να μην τους επαναπροωθεί και να μην προβαίνει σε εξευτελιστική συμπεριφορά εναντίον τους».

«Στην ουσία, η στάση της Αυστρίας έναντι των αιτούντων άσυλο», προσθέτει «δεν διαφέρει καθόλου από αυτή της Ελλάδας», προσθέτει η ανακοίνωση, που καταλήγει καλώντας τον Αυστριακό Καγκελάριο να διαβάσει προσεκτικά την πρόσφατη (19 Ιουνίου) δήλωση της Dunja Mijatovic, Επιτρόπου ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, σύμφωνα με την οποία, «η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της αξιοπρέπειας των προσφύγων δεν συνιστά επιλογή, αλλά ηθική και νομική υποχρέωση που όλα τα κράτη-μέλη πρέπει να σέβονται».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή