Αργεντινή: Νέα ρεκόρ κρουσμάτων και θανάτων από COVID-19

Αργεντινή: Νέα ρεκόρ κρουσμάτων και θανάτων από COVID-19

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το υπουργείο Υγείας της Αργεντινής ανακοίνωσε χθες Δευτέρα τους υψηλότερους αριθμούς θανάτων εξαιτίας της COVID-19 και κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 αφότου άρχισε να εξαπλώνεται στην επικράτειά της.

Κατά τη διάρκεια των 24 ωρών που προηγήθηκαν, καταμετρήθηκαν 32 θάνατοι και 2.146 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης, διευκρίνισε το υπουργείο. Ο απολογισμός της επιδημικής εξάπλωσης έφθασε έτσι τους 1.043 θανάτους επί συνόλου 44.931 μολύνσεων.

Σχεδόν το 90% των κρουσμάτων εντοπίζεται στο Μπουένος Άιρες και στην περιφέρεια της πρωτεύουσας της Αργεντινής, περιοχή όπου ζουν τα 14 από τα 44 εκατομμύρια των κατοίκων της λατινοαμερικάνικης χώρας.

Ο ημερήσιος απολογισμός που ανακοινώθηκε χθες Δευτέρα ήταν αισθητά βαρύτερος από αυτόν της Κυριακής, όταν το υπουργείο Υγείας έκανε λόγο για 19 θανάτους και 1.581 κρούσματα μόλυνσης.

Η κυβέρνηση του προέδρου Αλμπέρτο Φερνάντες είχε επιβάλει την 20ή Μαρτίου μέτρα περιορισμού, όμως το τελευταίο διάστημα επεκτάθηκαν οι δραστηριότητες που επιτρέπονται.

Η ανακοίνωση των νέων θλιβερών ρεκόρ καταγράφηκε ενώ οι αρχές στην πρωτεύουσα εξετάζουν το ενδεχόμενο να απαγορεύσουν ξανά τις δραστηριότητες που μόλις επιτράπηκε να ξαναρχίσουν.

«Αν η τάση (ανόδου) συνεχιστεί, θα θέσουμε σε εφαρμογή περισσότερους περιορισμούς», τόνισε ο Άλεξ Κισίλοφ, ο κυβερνήτης της επαρχίας του Μπουένος Άιρες, έπειτα από τη σύσκεψη με τον πρόεδρο Φερνάντες και τον δήμαρχο της ομώνυμης πρωτεύουσας, τον Οράσιο Ροδρίγκες Λαρέτα.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση αναμένεται να αποφασίσει εάν θα παραταθούν τα μέτρα μέχρι τα τέλη της εβδομάδας, όταν εκπνέει η ισχύς της τελευταίας παράτασης του υποχρεωτικού περιορισμού.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, AFP

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή