Ανδρο δεν έχουν μόνο οι Κυκλάδες αλλά… και οι Μπαχάμες (φωτογραφίες)

Ανδρο δεν έχουν μόνο οι Κυκλάδες αλλά… και οι Μπαχάμες (φωτογραφίες)

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στον παράδεισο της Καραϊβικής, στο σύμπλεγμα των νησιών Μπαχάμες, εκτός από τα διάσημα θέρετρα Abaco, Nassau και Great Bahama υπάρχει ένα ακόμα εξωτικό νησί με… ελληνικό όνομα: η Ανδρος! 

Μάλιστα, στους τουριστικούς οδηγούς περιγράφεται ως ο ιδανικός προορισμός για όσους αναζητούν ερημικές παραλίες, αγαπούν τη φύση και τα θαλάσσια σπορ.

Ανδρο δεν έχουν μόνο οι Κυκλάδες αλλά… και οι Μπαχάμες (φωτογραφίες)-1

Συνολικά, 30 κατοικημένα ή έρημα νησιά του αρχιπελάγους  είναι γενικά σε καλή κατάσταση, με αεροδρόμια, ξενοδοχεία και προβλήτες  κρουαζιερόπλοιων έτοιμα να δεχτούν επισκέπτες.

Στο νησί Άνδρος υπάρχουν δύο από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα του εξωτικού συμπλέγματος: η σπηλια του κάπταιν Μοργκαν και το Uncle Charlie's Bluehole
Ανδρο δεν έχουν μόνο οι Κυκλάδες αλλά… και οι Μπαχάμες (φωτογραφίες)-2

Σχετικά με το όνομα Ανδρος, εκτιμάται ότι δόθηκε κατά την περίοδο της βρετανικής διοίκησης των νησιών. Κάποια έγγραφα ανέφεραν το νησί ως «Andrews Island», ενώ σε χάρτη του 1782 γίνεται λόγος για «San Andreas».

Το αρχικό όνομα του νησιού ήταν «Εσπιρτού Σαντού». 

ανδρος

Στην πραγματικότητα, δεν πρόκειται για ένα ενιαίο νησί, αλλά ένα σύμπλεγμα τριών νησιών: της Βόρειας Άνδρου, του Μάνγκροουβ Κέι και της Νότιας Άνδρου.

Ανδρο δεν έχουν μόνο οι Κυκλάδες αλλά… και οι Μπαχάμες (φωτογραφίες)-1
Φωτ. SHUTTERSTOCK

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή