Βραζιλία: Αντιμέτωπος με πρόστιμο ο Μπολσονάρο αν δεν συμμορφωθεί με τις υποδείξεις για χρήση μάσκας

Βραζιλία: Αντιμέτωπος με πρόστιμο ο Μπολσονάρο αν δεν συμμορφωθεί με τις υποδείξεις για χρήση μάσκας

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δικαστήριο της Βραζιλίας διέταξε τον πρόεδρο της χώρας Ζαΐχ Μπολσονάρο να φορά μάσκα «σε όλους τους δημόσιους χώρους», κάτι που ο ίδιος έκανε αραιά και πού μεσούσης της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.

Σε απόφαση που δημοσιοποιήθηκε σήμερα, ο δικαστής Ρενάτο Μπορέλι αναφέρει ότι πρόστιμο 2.000 ρεάις (σχεδόν 340 ευρώ) θα επιβληθεί στον αρχηγό του κράτους αν ξαναεμφανιστεί δημόσια χωρίς να φορά μάσκα, όπως απαιτείται με διάταγμα που ισχύει στην Ομοσπονδιακή περιφέρεια της Μπραζίλιας.

Ο πρόεδρος «έχει την υποχρέωση να σέβεται τους ισχύοντες νόμους καθώς και να διασφαλίζει την ευημερία των πολιτών και συνεπώς να υιοθετεί τα υγειονομικά μέτρα για την αποτροπή της διασποράς του ιού», υποστήριξε ο ομοσπονδιακός δικαστής.

Η απόφαση αυτή ισχύει επίσης για το σύνολο των συνεργατών του αρχηγού του κράτους, δεδομένου ότι η χρήση μάσκας είναι θεωρητικά υποχρεωτική εδώ και εβδομάδες στις περισσότερες περιφέρειες της Βραζιλίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, REUTERS

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή