Ταξιδιωτική προειδοποίηση Αυστρίας για περιοχές της Γερμανίας μετά την αύξηση κρουσμάτων

Ταξιδιωτική προειδοποίηση Αυστρίας για περιοχές της Γερμανίας μετά την αύξηση κρουσμάτων

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι 200 και πλέον ένοικοι κτιριακού συγκροτήματος στο Φρίντριχσχαϊν του ανατολικού Βερολίνου τέθηκαν σε καραντίνα, μετά τον εντοπισμό τουλάχιστον 44 κρουσμάτων μόλυνσης από τον κορωνοϊό σε αυτό.

Σύμφωνα με τις υγειονομικές υπηρεσίες της περιοχής, μεταξύ των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από κορωνοϊό είναι και παιδιά, τα οποία πηγαίνουν σε σχολεία και παιδικούς σταθμούς, που ήδη ενημερώθηκαν. Στους χώρους αυτούς διενεργούνται πλέον εκτεταμένα τεστ.

Στους ενοίκους του συγκροτήματος επιβλήθηκε καραντίνα, με τις υπηρεσίες του Δήμου να αναλαμβάνουν πλέον να φροντίζουν για τον εφοδιασμό τους με τρόφιμα και φάρμακα.

Προειδοποίηση της Αυστρίας για τα ταξίδια στη Βόρεια Ρηνανία – Βεστφαλία

Στο μεταξύ, η Αυστρία εξέδωσε προειδοποίηση για τα ταξίδια προς το κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας, στη δυτική Γερμανία, όπως δήλωσε ο καγκελάριος της χώρας, Σεμπάστιαν Κουρτς.

Είχε προηγηθεί ο εντοπισμός κρουσμάτων σε εργοστάσιο συσκευασίας κρεάτων στο γερμανικό κρατίδιο.

Η απόφαση της Αυστρίας βάζει τη Βόρεια Ρηνανία – Βεστφαλία στην ίδια κατηγορία με την περιοχή της Λομβαρδίας στην Ιταλία, η οποία βρέθηκε στο επίκεντρο της πανδημίας του κορωνοϊού.

Πηγές: ΑΠΕ, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή