Ο Ομπάμα δίνει ώθηση στον Μπάιντεν

Ο Ομπάμα δίνει ώθηση στον Μπάιντεν

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Ο τέως πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα αναλαμβάνει όλο και πιο εμφανή ρόλο στην προεκλογική εκστρατεία του τέως αντιπροέδρου του, Τζο Μπάιντεν, βοηθώντας τον, με κοινές εμφανίσεις, να συγκεντρώσει 11 εκατομμύρια δολάρια σε δωρεές. Ο Μπάιντεν προηγείται με διαφορά 14 μονάδων του Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με δημοσκόπηση των «Νιου Γιορκ Τάιμς», δύο εβδομάδες αφότου δημοσκόπηση στο φιλικό προς τον Τραμπ Fox News είχε προσδιορίσει τη διαφορά στις 12 μονάδες, επίσης υπέρ του Μπάιντεν.

Ο Ομπάμα προειδοποίησε τους οπαδούς του Δημοκρατικού Κόμματος να μην επαναπαύονται με τα νούμερα αυτά, υπενθυμίζοντας το κλίμα ευφορίας που κυριαρχούσε στις γραμμές του κόμματος πριν από τις εκλογές του 2016, που έφεραν στην εξουσία τον Τραμπ. Καθώς ο κορωνοϊός εξακολουθεί να σαρώνει την αμερικανική κοινωνία, με τα κρούσματα να ανεβαίνουν εκ νέου στα επίπεδα του Απριλίου, οι ψηφοφόροι κρίνουν με όλο και πιο αρνητικό τρόπο τους χειρισμούς του Τραμπ στον τομέα της δημόσιας υγείας. Επίσης, αρνητικά κρίνονται από την πλειοψηφία οι χειρισμοί του στο θέμα της αστυνομικής βίας και του ρατσισμού. Αντιθέτως, θετικά, έστω και με διαφορά μόλις πέντε μονάδων, κρίνεται, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η επίδοση του Τραμπ στην οικονομία.

Ως προς τα οικονομικά της δικής του εκστρατείας, πάντως, τα νέα δεν είναι τόσο καλά, καθώς ο Μάιος ήταν ο πρώτος μήνας κατά τον οποίο ο Τζο Μπάιντεν συγκέντρωσε περισσότερα χρήματα σε δωρεές από τον Τραμπ. Ο Τραμπ λαμβάνει χρηματοδοτήσεις από τις κορυφές του πλούτου, με τους ανήκοντες στην κατηγορία αυτή να εκφράζουν ευγνωμοσύνη για το γεγονός ότι ο Τραμπ μείωσε τη φορολογία τους. Η κρίση του κορωνοϊού έχει αλλάξει την τελετουργία της προεκλογικής εκστρατείας, στην οποία οι δωρητές πληρώνουν ακριβά την παρουσία τους σε κάποια εκδήλωση με την παρουσία του υποψηφίου. Οι δύο εκδηλώσεις στις οποίες εμφανίστηκε από κοινού ο Μπάιντεν με τον Ομπάμα (μία για δωρητές με μικρό, σχετικά, βαλάντιο, ανοικτή σε δημοσιογράφους και μία κλειστή, για εύπορους δωρητές) έγιναν διαδικτυακά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή