Ασφαλιστικά μέτρα κατά της Μαίρης Τραμπ

Ασφαλιστικά μέτρα κατά της Μαίρης Τραμπ

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ασφαλιστικά μέτρα κατέθεσε χθες ο Ρόμπερτ Τραμπ, μικρότερος αδελφός του Αμερικανού προέδρου, σε μια προσπάθεια να εμποδίσει την κυκλοφορία του βιβλίου της ανιψιάς του, Μαίρης Τραμπ, το οποίο περιέχει διόλου κολακευτικές λεπτομέρειες για την οικογένεια του προέδρου.

Την αγωγή κατέθεσε ο δικηγόρος του προέδρου, Τσαρλς Χέιντερ, για λογαριασμό του Ρόμπερτ Τραμπ. Η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων υποστηρίζει ότι η Μαίρη Τραμπ έχει υπογράψει σύμφωνο εμπιστευτικότητας σε ό,τι αφορά την κληρονομιά του Φρεντ Τραμπ, πατέρα του σημερινού προέδρου. Οι απόγονοι του Φρεντ Τραμπ είχαν συγκρουσθεί νομικά για τη νομή της περιουσίας του, ενώ η υπογραφή συμφώνου εμπιστευτικότητας αποτελούσε έναν από τους όρους του εξωδικαστικού συμβιβασμού, ο οποίος επέτρεψε στους κληρονόμους να μοιράσουν την περιουσία του εκλιπόντος.

Η ψυχολόγος Μαίρη Τραμπ είναι κόρη του μεγαλύτερου γιου του Φρεντ Τραμπ, Φρεντ τζούνιορ, ενώ το βιβλίο της με τίτλο «Πώς η οικογένειά μου δημιούργησε τον πιο επικίνδυνο άνθρωπο στον κόσμο» περιέχει αποκαλύψεις για την «αποτρόπαια οικογένεια Τραμπ», όπως η ίδια τη χαρακτηρίζει. Ο εκδοτικός οίκος Simon & Schuster, ο οποίος ανέλαβε την έκδοση του πονήματος, αναφέρει ότι «το βιβλίο θα φωτίσει τη σκοτεινή ιστορία της οικογένειας, σε μία προσπάθεια να εξηγήσει πώς ο θείος της συγγραφέως και σημερινός πρόεδρος έγινε ο άνθρωπος που απειλεί σήμερα την παγκόσμια υγεία, τη διεθνή οικονομική ασφάλεια και τον ίδιο τον κοινωνικό ιστό».

Ο δικηγόρος της Μαίρης Τραμπ, Τεντ Μπούτρος, δήλωσε ότι η κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων αποσκοπεί «στην προληπτική απαγόρευση έκδοσης ενός βιβλίου το οποίο συζητάει θέματα μείζονος εθνικής σημασίας. Κατέθεσαν τα έκνομα αυτά ασφαλιστικά μέτρα γιατί δεν θέλουν ο αμερικανικός λαός να μάθει την αλήθεια».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή